Ana sayfa Sosyal Medya Güldür Güldür Show geri döndü, Ali Sunal’ın sözleri sosyal medyayı salladı!

Güldür Güldür Show geri döndü, Ali Sunal’ın sözleri sosyal medyayı salladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranında Cumartesi akşamı yayınlanan Güldür Güldür Show programının yeni bölümü hayranlarını memnun etti. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından birçok yapım gibi Güldür Güldür Show programı da ara verdi.

Moderatör Ali Sunal, felaketten 1 ay kadar sonra yeniden izleyicilerle buluşan programda yaptığı açıklama ile sosyal medyanın gündemine yerleşti. Babası Kemal Sunal’ın da çok karakterli bir sanatçı olduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları, Ali Sunal’ın bir kişinin bile sorumluluk hissedip de istifa etmemesine dikkat çekmesini öne çıkartan paylaşımlar yaptı.

Daha önce de siyasi skeçler ile gündem olan Güldür Güldür Show programı bu sefer de deprem sonrasında yaşananlar üzerinden yine sosyal medyanın gündemine yerleşti. Ali Sunal, programın açılışında yaptığı konuşması şöyle:

“11 ilimizde hissedilen deprem felaketinde 10 binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan ailesini kaybetti. Milyonlarca insan evini, arkadaşlarını, anılarını, geçmişini, şehrini kaybetti. 85 milyonun yüreği yandı. Bu yangın hiçbir zaman sönmeyecek. Buna emin olabilirsiniz. Depremin üzerinden haftalar geçti ve herkes artık bir normalleşmenin peşinde. Peki nasıl bir normal, nasıl bir normalleşme? Yani bu peşinde olduğumuz normal tam olarak ne?

Mesela, fay hattına binalar yapmak mıdır normal olan?

Ya da depremden sonra arama kurtarma ekiplerini, yardımların gecikmesi normal midir?

Denetlenmemiş binalar, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsiz görevliler normal midir?

Çürük binalara imar affı vermek normal midir mesela?

Veya böyle bir zamanda çadır satmak normal mi?

Binlerce insanı göz göre göre, ölüme göndermek normal midir?

Böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip, ben yanlış yaptım, özür diliyorum deyip istifa etmemesi normal midir sizce?

Hayır efendim, böyle bir normal yok. Bu normal değil. Artık biz bu normale dönmeyeceğiz. Bundan sonra normal olan, tüm sorumlulardan birer vatandaş olarak hesap sormak. Artık normal olan, her felaketi kadere bağlayanı değil, o felaket olmadan önce nasıl davranacağımızı anlatan bilimi dinlemektir.

Artık normal olan yeti veren kişinin bir işi akrabasına, ailesine, partilisine, ortağına, arkadaşına yaptırması değil. Uzman olana yaptırmasıdır.

Atatürk’ün de dediği gibi: Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”