Ana sayfa Dizi Haberleri Gecenin Ucunda ve Tuzak dizilerinin yurt dışı başarı, EGO dizisine de ayakta kalma fırsatı sunabilir!

Gecenin Ucunda ve Tuzak dizilerinin yurt dışı başarı, EGO dizisine de ayakta kalma fırsatı sunabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tuzak dizisi sosyal medyada çok etkili oldu ve yurt dışı satışları da çok iyi gittiği için tv8 tarafından sürdürülen bir proje. Akın Akınözü ile Bensu Soral ikilisinin başrolünde yer aldığı diziye yurt dışından çok büyük bir ilgi var. İşte bu ilgi de Türkiye’deki dengeleri değiştiriyor.

tv8 normalde düşük reyting alan Tuzak dizisini yayından kaldırabilirdi. Nitekim, Sıfırıncı Gün isimli proje de çok iddialı isimlerden oluşmasına ve hikayesi farklı olmasına rağmen düşük reyting aldığı için yayından kaldırıldı. Ancak Tuzak dizisi aynı durumda olsa bile, yayınlarına devam ediliyor. Sezon sonuna kadar da en az 26 bölüm ekranda kalması bekleniyor. İşte bu farklılık, Tuzak dizisine yurt dışından gösterilen büyük ilgi nedeniyle yaşanıyor.

Kadir Doğulu ile Neslihan Atagül ikilisinin başrolünde yer aldığı Gecenin Ucunda dizisi de oldukça düşük reytingler elde ediyor. Ancak hikayenin 26. bölüme kadar devam etmesi bekleniyor. Star TV gibi sezonun iddialı dizilerini hazırlayan bir kanalın, Gecenin Ucunda’nın düşük reytinglerine katlanması yurt dışı ilgisinin yüksek olması ile açıklanabilir.

Gecenin Ucunda ile Tuzak dizileri gibi Fox TV ekranlarında yayınlanan EGO dizisinin de yurt dışında çok geniş bir izleyici kitlesinin dikkatini çektiğini görmekteyiz. Alperen Duymaz ile Melisa Aslı Pamuk hayranlarının sosyal medyada etkili olmaya çalıştığını görebilirsiniz.

Gecenin Ucunda ve Tuzak dizilerinin yurt dışı başarı, EGO dizisine de ayakta kalma fırsatı sunabilir! 7

Tuzak ve Gecenin Ucunda için bulunan formül, Erkeğe Güven Olmaz isimlerinin kısaltması olan EGO adıyla yayınlanan Fox TV dizisi için de yeni bir fırsat penceresi açılabilir. Pazar akşamları yayınlanan EGO, rakipleri çok etkili olduğu için çok iyi bir çıkış yapamadı. Reytingleri orta seviyelerde olsa bile geniş bir izleyici kitlesinin desteğini sosyal medyadaki güçlü etkileşimden anlayabilirsiniz.

Şayet EGO dizisine yurt dışındaki Türk dizisi hayranları yoğun bir destek sunar ve dizinin yurt dışı satışları başlar ise bunun Türkiye’deki reytingleri biraz gölgeleme ihtimali var.

Fox TV, şayet EGO dizisinin yurt dışı satışları ile iyi gelir sağlayabileceğine inanır ise sürdürmek isteyebilir.

Ancak Yargı ve Teşkilat gibi kendi kitlesini konsolide eden iki güçlü yapımın yanında, bir de Güzel Günler ve Baş Belası gibi iki farklı yapımın pazar akşamları yayınlandığı ortada. EGO dizisi için şimdiye kadar elde edilen reytingler çok da umut verici değil. Ancak reytingler bu seviyede bile kalsa, yurt dışı satışları ile Fox TV ikna olabilir.

EGO dizisi ayrıca dünyada en çok takipçi alan diziler sıralamasında da ikincilik elde etti. Sosyal medya ilgisinin yurt dışındaki dizi hayranlarını EGO’ya çekmesi ve yurt dışı satışlarının yaşanması gibi konular dizi için takip edilmesi gereken noktalar.