Ana sayfa Dizi Haberleri Nursema reytingleri fişekledi, Yalı Çapkını dizisi bu işten çok zararlı çıktı!

Nursema reytingleri fişekledi, Yalı Çapkını dizisi bu işten çok zararlı çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2022 – 2023 sezonunun en başarılı dizisi olarak ortaya çıkan Yalı Çapkını, bu unvanını ne kadar daha sürdürebilecek diye merakla bekleyenler, şoke eden bir gelişme ile şaşırdı. 10 Mart Cuma günü Kızılcık Şerbeti dizisinde Nursema karakterinin hikayesi milyonları etkiledi ve Yalı Çapkını dizisi bu işten en zararlı çıkan proje oldu.

Cuma rekabetinde artık taşlar yerinden oynadı. Show TV’de ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisinde yaşanan ilişkilerin ortaya çıkardığı merak unsuru milyonlarca izleyiciyi bu projeye çekiyor. İşte bu durumdan en kötü etkilenen yapım ise Yalı Çapkını dizisi oldu.

Bir ara reytinglerini 15’li oranlara kadar çıkartan, tüm kategorilerde 12’li reytingleri uzun süre sürdüren bir Yalı Çapkını başarısı vardı. Ancak 10 Mart Cuma akşamı gelen reyting sonuçları bu durumun artık değişmekte olduğunu gösteriyor. Kızılcık Şerbeti dizisi reytinglerde yukarıya doğru çıktıkça, Yalı Çapkını aşağıya doğru iniyor.

Tüm izleyici gruplarında yaşanan bu denklem 10 Mart Cuma akşamı Kızılcık Şerbeti dizisinin AB grubunda en iyi reytingleri alarak birinci olması ile daha net bir şekilde gözüküyor. Tüm kişiler kategorisinde çift haneli reytinglerde yer alsa bile AB ve ABC1’de bu özelliğini kaybeden ve izleyici kaybı yaşayan bir Yalı Çapkını gerçeği var.

Nursema reytingleri fişekledi, Yalı Çapkını dizisi bu işten çok zararlı çıktı! 7

Ceren Yalazoğlu Karakoç’un canlandırdığı Nursema karakterinin sevdiği adam ile değil de, ailesinin uygun gördüğü kişiyle evlenmesi, intihar girişiminde bulunması ve bir Türkiye gerçeği olan bu manzaranın da milyonları etkilemesi durumu yaşandı.

Sonuç olarak, Cuma rekabetinde Yalı Çapkını dizisindeki Seyran ile Ferit aşkına gösterilen ilgi azalıyor. Kızılcık Şerbeti projesinde ise Doğa ile Fatih, Kıvılcım ile Ömer, Nursema ile Umut ve Alev ile Abdullah sahnelerine olan ilgi reytinglerin artmasını sağlıyor.

İlişkiler noktasında hikayesi daha zenginleşen Kızılcık Şerbeti, bunun avantajı ile reytinglerini artırıyor. İzleyici kaybı yaşayan Yalı Çapkını dizisi senaristleri ise bu durumu tersine çevirecek bir atak yapmak durumunda.