Ana sayfa Dizi Haberleri Gülse Birsel dizi kararı aldı, hayranları çok üzüldü!

Gülse Birsel dizi kararı aldı, hayranları çok üzüldü!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Ünlü senarist Gülse Birsel’in “Kendi hesabıma artık rekor uzunluk ve repliklerde, esprilerde özgür olamama sebebiyle, yani bu iki şart değişmedikçe dijital platformlara yazmayı tercih edeceğim” açıklaması gündem oldu. Oyuncudan televizyona dizi bekleyen hayranları bir süredir sosyal medyada etkileşim yapıyordu. Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayelerinden bıktıklarını, Gülse Birsel dizileri beklediklerini belirten televizyon izleyicileri için bu karar çok üzücü oldu.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, televizyondaki sessiz ‘bip’lemelerin artmasına dikkati çektiği yazısında, senarist ve oyuncu Gürsel Birsel’in görüşlerini de aktardı. Gülse Birsel Bildirici’ye yaptığı açıklamada; “Açıkçası ‘Jet Sosyete’yi TV kanalından dijital platforma geçirmemizin iki sebebinden biri buydu. TV montajlarının 160-170 dakikalara çıkması ve son dönemlerde Jet Sosyete’deki ‘Salak’, ‘Ulan’ gibi masum kelimelerin bile kesilmesi. Kendi hesabıma artık rekor uzunluk ve repliklerde, esprilerde özgür olamama sebebiyle, yani bu iki şart değişmedikçe dijital platformlara yazmayı tercih edeceğim” dedi.

Gülse Birsel dizi kararı aldı, hayranları çok üzüldü! 7

Bildirici, RTÜK’ün eski Başkan Yerlikaya’nın açıklamalarıyla dışa vurulan “BİP’leme rahatsızlığını”, günümüzde yoğunlaşan “Sessiz BİP’lemeleri” ve bu durumun senaryo yazarken ve karakterleri oluştururken getirdiği zorlukları da Gülse Birsel’e sordu.

Birsel bu soru üzerine, “Biplemeleri eskiden küfretme yerine bazen espri olarak yazardık. ‘Açtı ağzını yumdu gözünü’ yerine geçer, küfür duymazsınız, karakterin biiip sesi üzerine bağırış görüntüsünü izlersiniz. Zaman zaman kavga sahnelerinde vs kullanmışlığım vardır. RTÜK bundan da rahatsız olmuş demek” açıklamasını yaptı.

“Dijitalde, PUHU parasız ve açık bir platform olmasına rağmen biraz daha rahat ettik” şeklinde konuşan Gülse Birsel. Ancak dizi dijitalde rekor izlenince, iki bölüm tek bölüm haline getirilip sonra Star TV’de de yayımlandı. Güzel bir başarıydı bu ama diziyi TV’den seyredenler dijitaldeki haline göre pek çok sessiz replikle karşılaştılar” dedi.

Gülse Birsel geçtiğimiz günlerde instagram hesabından yaptığı paylaşımla yeni bir senaryo üzerine çalıştığını duyurmuştu. Bilgisayar başında selfie çekip paylaşan Birsel fotoğrafa, “Paniğe infiale gerek yok arkadaşlar. Ben yazıyorum. Hayır çünkü sokakta filan durdurup fırça atıyorsunuz ya, ondan diyorum. Vallahi yazıyorum, boş durmuyorum. Evet komedi. Dijitale. Daha seyretmenize zaman var. Sağ olun, işime dönüyorum, sevgiler” yazmıştı.