Ana sayfa Sosyal Medya Hakim dizisindeki Hollywood esintileri eleştirmenlerin gözünden kaçmadı!..

Hakim dizisindeki Hollywood esintileri eleştirmenlerin gözünden kaçmadı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay-Merakla beklenen Hakim dizisi  4 Nisan Pazartesi akşamı ilk bölümüyle izleyiciyle buluştu. Your Honor isimli ABD dizisinden uyarlanan Hakim’de, Erdal Beşikçioğlu, Ebru Özkan, Yurdaer Okur, Uğur Yücel, Hasibe Eren, Seda Akman, Burcu Kara gibi usta isimlere genç nesil oyuncular; Fatih Berk Şahin, Eslem Akar, Yağız Can Konyalı ve Naz Çağla Irmak eşlik ediyor.

Hakim dizisi yıllarca adalete inanmış ve adil kararlar vermiş olan bir hakimin, oğlunun suça karışması sonrasında vicdanı ile adalet arasında kalmasını anlatıyor. Dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından TV eleştirmeni Sina Koloğlu sosyal medya hesabından bir yazı kaleme aldı.

Hakim dizisindeki Hollywood esintileri eleştirmenlerin gözünden kaçmadı!.. 8

Koloğlu dizinin oyuncu kadrosuna dikkat çektiği yazısında, bazı sahnelerde ise Hollywood’tan esinlenildiğine dikkat çekerek şunları söyledi;  Ozan (Fatih Berk Şahin) hakimin oğlu kusmak için lavaboya gidiyor. Bu Hollywood’tan ithal bir durumdur. Azem (Yurdaer Okur)bir nevi İtalyan mafyasıdır. Mesela, Çağlayan Adliyesi etrafında koştuktan sonra son hız içeri girip, duşunu alıp, davaya giren hakim var mıdır? Bunlar daha çok ‘Hollywood’ esintileri.”

Koloğlu yazısında ayrıca, Hakim dizisinin Show TV’de yayınlanan başrollerini Burçin Terzioğlu ile Salih Bademci’nin paylaştığı Yalancı dizisi ile de benzerlikler taşıdığına da dikkat çekerek; “Yalancı’ dizisindeki Deniz’in kız kardeşi Yasemin’in oturduğu bahçeli ev, ‘Hakim’de hakim Ömer ve oğlu Ozan’ın olmuş. Mehmet Emir’in o ‘Yalancı’da ki oğlu Doruk(Fatih Berk Şahin), bu dizide hakim Ömer’in oğlu Ozan rolünde” dedi.

Hakim dizisindeki Hollywood esintileri eleştirmenlerin gözünden kaçmadı!.. 9

Sina Koloğlu’nun bir diğer dikkat çeken eleştiri ise Erdal Beşikçioğlu’nun benzer roller canlandırdığına dair oldu; “Hakkı yendiğini düşündüğüm dizilerden biriydi ‘Kağıt Ev’. Erdal Beşikçioğlu, Ceza Hukuku Profesörü Cihan Fırtına rolündeydi. Cinayet işleyen kızını korumak adına giriştiği macera vardı. ‘Hakim’de ise bir hakim olarak bir gencin ölümüne neden olan oğlunu koruma altına alan baba rolünde. Yine de şu an açık kanallarda yer alan izlenebilir dizilerden biri diyebilirim.”