Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hande Doğandemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hande Doğandemir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hande Doğandemir, 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Hande Doğandemir
Doğum Tarihi: 22 Kasım 1985
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:  53 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Tek çocuk.
Instagram: https://www.instagram.com/handedogandemir/

blank

Ailesi: Annesi bir kamu kurumundan, babası da bankadan emekli. Ailenin tek çocuğu.  “Babam çok hareketli, tez canlı ve işkoliktir. Bu yönüm ona çekmiş. Annemse çok daha sakin ve kontrollüdür. Yaşım ilerledikçe anneme daha çok benzemeye başlıyorum. Birbirimize çok düşkünüz. Farklı şehirlerde olmak biraz zor geliyor tabii ama sık sık birbirimizi ziyaret edip, her gün mutlaka telefonla konuşuyoruz. Attığım her adımda, aldığım her kararda arkamda olup, destek veren bir aile benimki. Varlıkları benim için en büyük şans.”

Çocukluk yılları: Çocukluğu sokaklarda oyun oynayarak geçti. “Bebeklerimize evler, elbiseler yapardık. Sanırım bu yüzden hala bir şeyler yaratmadan duramıyorum. Teknoloji bu kadar hayatımızda olmadığı için şanslı çocuklardık galiba. Hikayem Ankara’da başlıyor. Orada doğdum, büyüdüm, üniversiteyi orada okudum. Beni ben yapan en önemli noktalardan biri Ankara. O yüzden zaman zaman melankoliğimdir Ankara gibi. Üniversiteyi bitirene kadar Ankara’da kaldım. Son sınıfta Erasmus programıyla Fransa’ya gittim. Ortaokul ve lise boyunca Fransızca eğitim gördüm. Altı ay Lille’de okuduktan sonra Ankara’ya döndüm ve İstanbul’a gelme kararı aldım. Bir kere evden ayrılınca aynı cesaretle yine ‘ben gidiyorum’ dedim, İstanbul’a geldim.”

Eğitim hayatı: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Akademi 35’buçukta oyunculuk eğitimi aldı. Vahide Gördüm ve Altan Gördüm’ün oyunculuk okuluna da gitti.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Okuldayken İletişim sosyolojisi üzerine çalıştı. Televizyonculuk ve medya o sırada ilgisini çekmeye başladı. Bunun üzerine İstanbul’a gelip bu alanda bir şey öğrenme ve kendini geliştirme kararı verdi. Bu sırada hem çalışıp hem oyunculuk eğitimi aldı. “Yoğun ve zor bir dönemdi ama iyi ki hepsine katlanmışım. Şimdi tüm bunlara değdi diyebiliyorum.

Hayatının dönüm noktası? Nejat İşler’le birlikte rol aldığı reklam filmi hayatının dönüm noktası oldu. “Görüşmelere ilk gittiğimde ortaya güzel bir iş çıkacağını tahmin ediyordum ama bu kadar dikkat çekeceğini, birçok şeyi değiştireceğini düşünememiştim açıkçası. Ben de dahil olmak üzere izleyici bambaşka bir Hande gördü o reklamla. O güne kadar birçok projede yer aldım ama hiçbiri bu kadar popüler olmamıştı. Böylece birçok insan beni tanımış oldu. Üstelik bana gelen oyunculuk tekliflerinin niteliğini de değiştirdi bu reklam ama ‘Güneşi Beklerken’ benim için bile ters köşe oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kahramanlar’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeynep Kayhan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Güneşi Beklerken’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeynep Yılmaz’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sabırsız, iyi niyetli, aşırı hassas, düşünceli, idealist.

Düşünce yapısı: Zaman zaman hayal kırıklıkları yaşasa da, hiç umudunu yitirmedi. Çünkü yolunda gitmeyen işlerin bile O’na mutlaka yeni bir kapı açtığına ve hep daha ileriye taşıdığına inanıyor. “Hayatımda tepeden inme hiçbir şey yok. Emek vermek ve karşılığını almak harika bir duygu. Çok çalıştığım için çok mutluyum. Kolay elde etseydim bu hayatı uykularım kaçardı sanırım. Şimdi çok içime sine sine istediğim yolda ilerliyorum.”

Sette nasıl birisi? Her sabah mutlaka kahvesini içerek güne başlar. Yine her sabah karavanda hazırlık yapılırken enerjisini yükseltecek şarkıları son ses dinler. Onun dışında sürekli sette olduğu zamanlar için kitapları ve sudoku’ları da hep yanındadır.

İlk sinema filmi: Burak Aksak/ Bana Masal Anlatma

blank

Aşka bakışı: “İnsan aşık olmadan yapamaz. Aşk, İnsanı müthiş besleyen her anlamda doyuran bir duygu. Aşık olunca her şeyi yapmak için enerjim oluyor. Her şeyi yaşamak istiyorum, hiçbir anı kaçırmadan. Daha çok yaratmak, daha çok çalışmak, daha çok yaşamak istiyorum. Onunla daha çok şey paylaşmak, daha çok zaman geçirmek. İnsanın tüm algısı açılıyor bence aşkla, o yüzden de yapabileceği her şey için daha çok hevesi oluyor.”

Hayata bakışı: Zaman zaman herkesin olduğu gibi kendisini kaybolmuş hissettiği zamanları oluyor.  30’lu yaşları ile birlikte farkındalığı da arttı. “Önemli olan her ne yaşıyorsak onu yaşamamızın ve bundan öğrenmemiz gereken bir şey olduğunun farkında olmak. O yüzden kaybolduğumu hissettiğim anlarda bile bunun sonunda beni bekleyen bir şey var, ‘Ben bunu neden yaşıyorum?’ diye sorgulayabiliyorum.  30’lu yaşlarla beraber çok fazla şeyi sorgulamaya başladım. Yaşadığım, bazen üzüldüğüm her şeyin bana öğretmeye çalıştığı bir şey var, bir nedeni var; ancak bunları anlayabilirsem ben daha mutlu bir birey olurum ve ideal olana yaklaşabilirim. Fark etmek ve öğrenmek sancılı bir süreç ama sonrasında müthiş bir özgürlük ve huzur hissi var. Herkes gibi benim de zaaflarım var ama belli bir yaşa gelince yaşadıklarınızın bir nedeni olduğunu fark ettikçe ve öğrendikçe güçleniyorsunuz.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu yaşam biçimi olarak görüyor. “Benim mesleğim bu, tabii ki zor yönleri var, ama ben sevdiğim işi yapıyorum. Tehlikesi ise bireysel tercihlerle ilgili olabilir ama bu her meslek grubu için geçerlidir. Kendini ekranda izlemek her zaman rahatsız edici bir duygudur çünkü hiçbir zaman tatmin olmazsın, hep daha iyisini yapabilirim düşüncesi oluşur. Genelde izlemeye çalışıyorum ki nerede ne yaptığımı bilip daha iyisini nasıl yapabilirim diye görmek istiyorum. Derdi iyi bir oyuncu olup iyi işlerde yer almak olan, bu mesleğe gönül vermiş herkesin hak ettiği karşılığı almasını dilerim.”

Kariyer planı: Geçmiş zamanlara ait bir karakteri oynamayı çok istiyor.  “Teknolojinin bu kadar hayatı ele geçirmediği, her duygunun daha gerçek olduğu zamanlarda geçen bir dönemde yaşamak isterim. Bugüne kadar derdim her ne yapıyorsam en iyisini yapabilmek oldu. Dolayısıyla ilerde de içinde bulunduğum durumu yapmak istediklerim konusunda iyi değerlendirmiş olmak isterim. Mesleki olarak da sinema bir oyuncu için çok kıymetli bir alan. Derdi olan, güzel hikayelerin anlatıldığı sinema projelerinde yer almış ve almaya devam ediyor olmayı dilerim.”

Gelecek Hayali: Mesleki olarak birçok hayali var, Kendisini henüz yolun başında görüyor ve çok daha fazlasını yapmak için isteği ve enerjisi var. “Genel olarak hayattaki hayalimse huzurlu ve mutlu bir hayat bırakmak geride.  Kocaman mutlu bir aile, sağlıklı ve huzurla dolu hayat. Bir gün mutlaka görmediğim tüm ülkeleri gezebileceğim bir dünya turu yapacağım. Bir süre hiç bilmediğim bir yerde yaşamak istiyorum aslında. Dünyanın başka bir ucunda yeni bir hayat kurma fikri çok çekici geliyor.”

Kaygıları: Ekrandaki sansür uygulamalarını endişe verici buluyor. “21. yy Türkiye’sinde hala sansürden konuşuyor olmak çok can sıkıcı. Üretkenlikten sanattan konuşmak varken biz hala sansürden ve korkularımızdan konuşuyoruz maalesef. Sanatın herhangi bir dalıyla özgürce kendimizi ifade edemediğimiz sürece bir adım ileriye gidebileceğimize inanmıyorum.”

En çok neye sinirlenir? Aldatılmaya tahammülü yok. Bu, hayatta sevdiği ve değer verdiği herkes için geçerli. “Hayatıma aldığım insanlara çok değer veriyorum. Belki fazlasıyla. Ve bazen bu konuda çok saf olabiliyorum. Sorgusuz tüm duvarlarımı yıkıp en değerli köşeme koyabiliyorum. Bunu suistimal edebilecek her durum beni çok kırabilir.”

En sevmediği özelliği? Çok sabırsız oluşu. “Her şey hemen çözülsün ve yolunda gitsin isterim. O yüzden kafamda aynı anda yüzlerce düşünceyle ve çözümle savaşıyorum.”

Sosyal medya ile arası nasıl? Sosyal medyayla arası iyi. İşin içinde fotoğraf olduğu için özellikle instagram kullanmayı seviyor. Fotoğraf  özel merakı. “Twitter hesabımı daha çok iş içerikli kullanıyorum. Açıkcası genel olarak herkesin gereğinden fazla sosyal medyada zaman geçirdiğini düşünüyorum. İşi için kullanmak zorunda olan pek çok insan var. Ama hayatını sosyal medyada yaşamayı tercih edenler için üzülüyorum. Ama tabii ki bu bir tercihtir ve saygı duyuyorum. Zamanını twitterda geçirmeyi tercih edenler olduğu gibi sinemaya tiyatroya konsere vs. giden ya da arkadaşlarıyla sosyalleşmeyi tercih edenler de vardır. Yaşı küçük olanların sosyal medya bağımlılığı konusunda da sorumluluk en çok ailelerin sanırım.”

Rol modeli: Annesi. “Bu dünyada onun kadar iyi kalabilmek büyük şans.”

blank

Evde ne yapar?  İşten arta kalan zamanlarında evinde dinlenmeyi tercih ediyor. “Kesinlikle evimde müzik dinleyip, film izlemek beni çok dinlendirir çünkü çalışırken evimin sakinliğini özlüyorum. Elbette bir de ailemle vakit geçirmek en büyük keyfim.

En sevdiği yönetmenler? Inárritu, Yorgos Lanthimos ve Türkiye’den Emin Alper. Bu isimlerin yarattıkları dünyaları keşfetmek hoşuna gidiyor.

En sevdiği aktris? Audrey Hepburn.

En sevdiğim yemek? Makarna.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Kırmızı Oda /Nesrin (Konuk Oyuncu)

2019- Yüzleşme/Masal Karaca – Gonca Kalenderoğlu

2018-Can Kırıkları /Leyla Akgün Doğan

2017-Muhteşem Yüzyıl: Kösem /Hatice Turhan Sultan

2016- Hayatımın Aşkı/Gökçe Şenkal

2015-Racon : Ailem İçin /Yağmur Korhan – Azra Onan

2013/2014- Güneşi Beklerken /Zeynep Yılmaz/Güzel/Sayer

2013- Leyla ile Mecnun /Şans (Konuk Oyuncu)

2013- Şubat /Elem

2012- Böyle Bitmesin /Ceylan Ağalı (Konuk Oyuncu)

2012- İbreti Ailem /İpek Şenocak

2011/2012–Sen De Gitme /Aslı

2010- Keskin Bıçak/Aslı Karaağaç

2009- Kahramanlar / Zeynep Kayhan

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Gelincik/ Sevim

2019- Nuh Tepesi /Elif

2018- Kaybedenler Kulübü Yolda /Sevda

2016- Her Şey Aşktan /Pelin

2015- Bana Masal Anlatma /Ayperi

TİYATRO OYUNLARI

2019- Waterproof

SUNUCULUK YAPRIĞI PROGRAMLAR

2011/2013 -Hatırlar mısınız? 20 dakika

ÖDÜLLERİ

2014 – 3.Ege Üniversitesi Medya Ödülleri/ En İyi Kadın Oyuncu /Güneşi Beklerken-Zeynep

2014- 5.Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri / En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu / Güneşi Beklerken- Zeynep