Ana sayfa Sosyal Medya Hande Erçel, Disney Plus’a resti çekti! Eğer kabul edilirse sektörde büyük devrim yapacak!

Hande Erçel, Disney Plus’a resti çekti! Eğer kabul edilirse sektörde büyük devrim yapacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Özellikle Sen Çal Kapımı dizisinde oynadıktan sonra ünü Türkiye sınırlarını daha da aşan ve giderek hayran kitlesini büyüten Hande Erçel, son dönemde Disney Plus ile anılıyor. Oyuncu, 42 ülke ile birlikte 14 Haziran’da yayına başlayan Disney Plus’ın anlaşma yaptığı Türk oyuncular arasında yer almakta.

Erçel, Türkiye’nin gözde, genç ve başarılı oyuncularından biri olarak platformun marka yüzü de oldu ve ilk tanıtım reklamında yer alan isimler arasındaydı. Kerem Bürsin ile başrolünü oynadığı Sen Çal Kapımı dizisiyle edindiği şöhret sonrasıda Disney Plus ile anlaşması ile de konuşulmakta.

Erçel’in Disney+ platformunda hangi dizide veya filmde rol alacağı merak konusu. Bir süredir ismi, Can Yaman’ın erkek başrol olarak yer alacağı El Turco isimli diziyle anılıyor. Yaman ile başrolü paylaşacağı söylenen Hande Erçel cephesinden gelen bir haber ise, adeta sektörde bütçelerin kadın ve erkek oyunculara eşit olarak verilmemesi konusunda bir rest olarak algılanabilir!

Hande Erçel, Disney Plus'a resti çekti! Eğer kabul edilirse sektörde büyük devrim yapacak! 9

Tüm dünyada da yaşanan ve sektördeki isimlerin zaman zaman konu ettiği bütçelerde yaşanan eşitsizlikler gündeme getirilmekte. Kadın başrol oyuncularına erkek başrollerden daha az ödeme yapıldığı biliniyor. Bu haksız duruma özellikle kadın oyuncular tarafından da zaman zaman dikkat çekilmekte.

İşte Hande Erçel’in de Disney Plus’ın iddialı yapımında Can Yaman ile başrolde oynamasına aynı ücreti almak ile ilgili bir şerh koyduğu konuşuluyor şu sıralar! Oyuncunun bu restine karşılık nasıl bir yanıt verilecek bilinmiyor ancak eğer gerçekleşirse bu durum, platformun başka yapımlarında oynayan kadın oyuncular için de emsal teşkil edecektir!

Sektör içinde konuşulan bu konunun Hande Erçel tarafından iddiaya göre şart olarak sunulmuş olması, başka bir dalgayı da beraberinde getirebilir! Tabii bunların hepsi birer tahmin şimdilik!

Hande Erçel, Disney Plus'a resti çekti! Eğer kabul edilirse sektörde büyük devrim yapacak! 10

Fakat Hande Erçel’in, Can Yaman ile Ay Yapım tarafından çekilecek olan El Turco dizisinde başrol oynaması için teklif gitti bir süredir dillendiriliyor. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yok. Erçel’in teklife ne yanıt verdiği de bilinmiyor. Ama ortaya atılan iddialara göre, Hande Erçel, Can Yaman ile kendisine aynı miktarda ücret verilirse teklife sıcak bakacağını söyledi… Erçel’in iddia edildiği şekildeki bu şerhi sonrasında ikilinin partnerliğinin de askıya alındığı söylenmekte…

İkisi de hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük ilgi gören Hande Erçel ve Can Yaman partnerliği, yerli ve yabancı hayranlarını şimdiden heyecanlandırıyor. Fakat konuyla ilgili bir netlik oluşmuş değil.

Hande Erçel, Disney Plus'a resti çekti! Eğer kabul edilirse sektörde büyük devrim yapacak! 11

Bu arada Can Yaman’ın, El Turco dizisinin çekimleri için Türkiye’ye geldiği de biliniyor. Fakat dizinin kadın başrol oyuncusunun hala belli olmamış olması, çekimlerin de planlanandan ileri bir tarihte başlamasına neden olabilir!

El Turco dizisinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun Viyana Kuşatması sırasında yaşadıkları konu edilecek. Dizide bir de yabancı kadın başrol oyuncusunun yer alacağı dile getirilmişti.

Yönetmenliğini bugüne kadar Ezel, Babil, Karadayı gibi başarılı dizilere imzasını atan Uluç Bayraktar’ın üstleneceği dizide Can Yaman, Osmanlı akıncısı El Turco’yu canlandıracak. Dizi, II. Viyana Kuşatması sonrası İtalya’nın Moena köyüne yerleşmesini ve köyü derebeylere karşı özgürleştirmesini konu ediyor.