Ana sayfa Dizi Haberleri Hande Erçel ve Demet Özdemir geçen sezon aldıkları kararlar ile hata mı yapmış oldu!

Hande Erçel ve Demet Özdemir geçen sezon aldıkları kararlar ile hata mı yapmış oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Birçok ünlü oyuncu geçen yıl Disney projeleri için özel anlaşmalar yaptı. Bu isimler arasında Hande Erçel, Demet Özdemir gibi son döneme damga vuran isimler de var. Disney+ platformu için ortaya konulan büyük hedefler geçen sezon herkesin gözünü kamaştırdı. Bu iddialı dijital platformun ülkemize gelişi ile, Türk dizi ve sinema sektörüne yeni bir yön verileceği beklentisi oluştu. Çünkü ortaya konulan hedefler ve anlaşma sağlanan birçok ünlü isim ile birlikte Disney+ adeta ülkemizi bir üretim üssüne çevirmek gibi bir hedef belirlemişti.

Ancak aradan daha 1 yıl bile geçmemişken alınan kararlar ile anlaşılıyor ki, Disney+ platformunun bu yeni projeler üretme iştahı ekonomik gerekçelere takıldı. Disney’in global olarak aldığı ekonomik önlemler Türkiye’de yapılan anlaşmaların da sorgulanması sonucunu doğurdu.

Birbirinden önemli isimlerin uzun süredir hazırlandıkları Disney+ projelerinin bir bir iptal olmaya başladığı haberleri basına yansıdı. Hande Erçel, Demet Özdemir ve Yılmaz Erdoğan’ın planlanmış işlerinin ertelendiği kulis bilgileri geldi.

Organize İşler isimli sinema filmini dizi olarak hazırlayan ve geçen yıl sonbaharda senaryoyu tamamlayan Yılmaz Erdoğan’ın hayranları çok heyecanlıydı. Ancak Organize İşler dizisi için ortaya çıkan erteleme kararı büyük şaşkınlık yaşattı.

Aynı şekilde platformun yüzü olan Demet Özdemir’in geçen sezona damga vuran Dünyayla Benim Aramda isimli dizisinin ikinci sezonu için de planlar aksadı. Bu yaz çekimler yapılması beklenirken, şimdi erteleme haberleri ile hayranlar şaşkınlık yaşıyor.

MF Yapım’ın Hande Erçel ile birlikte Disney+ platformu için hazırlık aşamasında olduğu Deniz Kızı isimli dizinin de bu erteleme dalgasına kapıldığı anlaşıldı. Erçel’in Fox TV için çekimlerine başlayacağı İki Yabancı dizisiyle aynı süreçte başlaması beklenen Deniz Kızı projesi yüksek bütçesi nedeniyle ertelendi.

Şimdi gelinen bu noktada Disney+ platformu için büyük rakamlar ile anlaşmalar yapan Hande Erçel ve Demet Özdemir hayranları soruyor; yapılan bu anlaşma doğru muydu?

Oyuncular çok iyi gelirler elde etmiş olabilir ama kariyerlerini kısıtlamak, kendilerine gelebilecek projelerin birçoğunun başka isimlere kayması gibi sorunlar da var. Disney+ ile milyonluk anlaşmalar yapmak ekonomik açıdan oyunculara iyi fırsatlar sunmuş olabilir ama kariyer gelişimi konusunda ortaya çıkan kısıtlanma halinin daha büyük kayıplar yaşatması da mümkün.

Demet Özdemir, gelecek sezon Adım Farah dizisiyle Fox TV ekranında olacak. Hande Erçel de yine aynı ekranda İki Yabancı dizisiyle izleyici karşısına çıkacak. Fakat bu iki oyuncunun rol alma ihtimali olabilecek farklı platform veya televizyon kanalları için hazırlanan projelerde artık başka isimler şans bulacak.

Kariyerleri açısından Disney+ ile özel bir anlaşma yaparak kendilerini sadece bu platform ve Fox TV ile kısıtlamak ünlü isimler için doğru mu oldu, yoksa hatalı bir karar mıydı, zaman bunun cevabını verecektir.