Ana sayfa Dizi Haberleri Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir’i o kuyuya atmayın!

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir’i o kuyuya atmayın!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TV8’de yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi, izleyenlerin çok sevdiği ve özellikle kadın izleyenlerin büyük destek verdiği dizilerden birisi. Son dönemde gerçek hayat hikayelerinden alınan dizilerle birlikte Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayelerinden esinlenilen dizi de dikkat çekiyor. Demet Özdemir ve İbrahim Çelikkol’un ekranda iyi bir uyum yakaladıkları ve konusuyla da izleyenleri etkileyen bir yapım.

Bu hafta 20. bölümü yayınlanan dizide, Zeynep’in erkek egemen tavırlar altında ezilmeyip Mehdi’nin baskılarından sonra boşanması ve kendisine yeni bir dünya kurmaya çalışması, özellikle pek çok kadın izleyicinin de takdirle karşıladığı bir tavırdı.

Böylesi güçlü kadın karakterleri ekranda görmek istediklerini belirten izleyiciler, Zeynep’in hikayesini pür dikkat izliyorlar. Mehdi’nin son dönemdeki kıskanç tavırları, Zeynep’i ayrılmalarına rağmen takip edip durması izleyenleri rahatsız ederken, Zeynep’in ona olan ilgisinin de hala bitmediği görülüyor.

İkili bir şekilde birbirlerini anlayıp daha sağlam temellere kurulu bir birlikteliği yakalayabilir mi önümüzdeki günlerde göreceğiz ama son bölümdeki düğün sahnesinde yaşananlar, izleyenleri adeta delirtti…

Bir dönem çok daha fazla sündürülen bir konuydu dizilerde oyuncuların uzun uzun birbirlerine baktıkları sahneler. Dizi sürelerinin uzunluğu nedeniyle uzatmalı bakışmalar, sosyal medyada hem tepki topluyor hem de eleştirilerin asıl nedeni oluyordu.

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 16

Bu durum son dönemde biraz değişti ama bazı dizilerde yine benzer durumlar yaşanıyor. Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ise daha dinamik, enerjik bir dizi. Başarılı oyunculukları ve senaryosu ile de seviliyor ama Cemile ve Nuh’un düğünündeki o sahnede yaşananlar, izleyenleri rahatsız etti!

Öncelikle;

Mehdi’yi son dönemde fazla maço bulmaya başlayan izleyici, biraz da sanki mahallenin mafyası gibi tavırlarından hiç hoşnut değil! Mahallelinin büyük kısmının Mehdi’den korkup düğüne gelmedikleri sözleriyle Mehdi’ye bambaşka bir rol yükleniyordu!

Kimi izleyiciler, mahallelinin Mehdi’den korkup gelmemesi meselesine “Mafya mı bu?” diyerek karakterin yanlış bir yere konumlandırıldığı düşüncesinde.

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 17

Bir başka eleştiri ise; Mehdi’nin gelmesiyle müziğin susması ve uzun bir süre oyuncuların birbirlerine bakıp durmaları ise eleştiri konusu oldu. İzleyenleri çıldırtan bu sahne için “Hint dizilerinde bile bu kadar bakışmıyorlar!” yorumu yapılmakta.

Mehdi’nin salona herkesi dövecek gibi girip, sinirli sinirli yürüyüp, dik dik uzun uzun Cemile’ye bakması, ardından Zeynep’le bakışması, sonra herkes yerine otururken Zeynep’in sahnede kalakalması gibi kimi durumlar da izleyenlerin eleştirilerini aldı.

Gelen yorumlara bakılınca, izleyenlerden bu uzun bakışmalı sahneyle ilgili tavırları görülüyor. Dizi süresini uzatmak adına izleyiciyi fıtık etmek ne kadar doğru? Hakikaten herkes bu durumdan çok sıkıldı ve artık bu tür sahneleri istemiyor…

İşte o sahne ve gelen yorumlardan bazıları…

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 18

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 19

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 20

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 21

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 22

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 23

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 24

Hayırdır, konu mu bitti? Doğduğun Ev Kaderindir'i o kuyuya atmayın! 25