Ana sayfa Sosyal Medya Hazal Kaya böyle sert eleştiri görmedi! “Beceremediği halde…”

Hazal Kaya böyle sert eleştiri görmedi! “Beceremediği halde…”

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hazal Kaya, Selahattin Paşalı ve Tansu Biçer’in başrollerinde yer aldığı Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisi, 3 Mart’ta yayınlandı. Netflix’in yerli özel yapımlarından olan dizinin yurt dışında da ilgi görmesi beklentisi yüksek. Oyuncular da uluslararası düzeyde ilgi duyulacak bir iş yaptıkları düşüncesini paylaşıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e düzenlenmesi planlanan bir suikastin ortasına, zamanda yolculuk yaparak düşen Esra isimli gazeteci kadının hikayesini dizide izliyoruz. 8 bölümlük Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin Netflix tarafından yayına alınması ile birlikte bazı eleştiriler de ortaya çıktı.

Özellikle Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Yazgülü Aldoğan tarafından yapılan eleştiri büyük dikkat çekti. Senarist Elif Usman’ın da eleştirilerden nasibini aldığı yazısında Yazgülü Aldoğan, iç ve dış mekanlar için harcanan büyük emeğe ve paraya da yazık olduğunu düşünüyor.

Dizinin sadece dünyanın tarihi otellerinden olan Pera Palas’ı görmek için bile izlenebileceğini belirten Yazgülü Aldoğan, 8 bölümlük yapımı izlerken sıkıldığını ve sürekli saatine baktığını belirtti.

“Sırf dekor ve mekân için de dizi seyredilmiyor ki!” diyerek bunların yeterli olmadığını ifade eden Yazgülü Aldoğan, özellikle senaryoya eleştiri getirdi ve Elif Usman için şöyle yazdı:

“Senaryoyu yazan Elif Usman, hayal kurmak için ne kadar zorlanmış, zaman içinde gidip gelmek asansörle inip çıkmak kadar kolay olabilir mi? Fantastik değil, komik oluyor? Tamam, bu bir dizi ama 2022’deki genç kadın, 1930’lu yılların aracına binip kullanabiliyor ve Sarıyer tepelerindeki konaktan Pera’ya geliveriyor! Navigasyona da baksaydı tam olacaktı…”

Hazal Kaya’ya da büyük eleştiride bulunan Yazgülü Aldoğan, oyuncunun rolün hakkını veremediğini düşünüyor ve şarkı söyleyip dans ettiği sahneyi de beğenmediğini şu sözlerle ifade ediyor:

“Hazal Kaya, olmamış, olmamış, olmamış mı? Gazeteciyi oynayan Hazal Kaya’nın “ayakları üzerinde duran kadın” imajı için otel müdürüne “Ahmet Abi” demesi, beceremediği halde sahneye çıkıp şarkı söyleyip bir de dans etmesine ne demeli?