Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hazal Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hazal Kaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hazal Kaya, 1Ekim 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Hazal Kaya
Doğum Tarihi: 1 Ekim 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.60 m.
Kilosu:  49 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Ayşegül Kaya
Babası: Serhat Kaya
Eşi: Ali Atay
Çocuğu: Fikret Ali Atay
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/hazalkaya/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

blank

Ailesi: Aslen Gaziantepli. İkisi de avukat olan anne ve babası o yedi yaşındayken ayrıldı.  İstanbul Balat’da annesiyle büyüdü. 2019 yılında yönetmen, senarist ve oyuncu Ali Atay ile evlendi. Çiftin Fikret Ali adını verdikleri bir oğlu var. “Annem ve babam boşandığı için, ben hafta içlerini annemle, hafta sonlarını babamla geçirdim. Annem aktivist bir avukattı. 1990’ların başında ben daha minicikken kadın hareketine dahil oldu. Annem sağ olsun, ‘Mor Çatı’da tanımaktan gurur duyduğum, güçlü ve cesur kadınlarla büyüdüm.”

Çocukluk yılları: Sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlardan itibaren ilgiliydi. 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başladı. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosundaydı. Lise devam ederken katalog çekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulundu. Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2007 yılında daha lise 2. sınıftayken ilk kez ‘Genco’ adlı televizyon dizisinde başrol oynadı. “Annem beni 26 yaşındayken doğurmuş. Aynı evin içinde iki güçlü karakter çarpışa çarpışa büyüdük. Evde demokrasi ortamı hâkimdi; ev işlerini bir gün o yapardı, bir gün ben. Kararları bana sormadan almazdı. Hep iyi bir ekiptik.”

Eğitim hayatı: İlköğretimini Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra liseyi İstanbul İtalyan Lisesi’nde okudu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2006 yılında ‘Acemi Cadı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Aşk- Memnu’ dizisinde canlandırdığı ‘Nihal Ziyagil’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Açık sözlü, ayakları yere basan, olgun, eğlenceli, net. “Eğlenmeyi, eğlendirmeyi severim. Gülmeden zaman mı geçer? diye düşünüyorum. Kendimde değiştirmeyi çok isteyip de bir türlü başaramadığım huyum, ne hissetsem belli oluyor yüzümden, poker face olabilsem sevinirdim.”

Düşünce yapısı: Ne hırs ne de başarı sevdiği kelimeler değil. Hırsı manasız başarıyı göreceli buluyor. “Kendine yeten, mutlu olmaya çalışan ve mutluluk saçan, sevgi dolu bütün insanlar inanılmaz başarılı benim için. Bunları gerçekleştirmesi çok zor bir dönemde yaşıyoruz. Genç yaşta ünlü olmak pek çok açıdan kolay olmadı. Hiç bir zaman yaşımın insanı olamadım maalesef. Başarılı olmak, mükemmel görünmek, hata yapmamak için çok baskı altında hissediyordum kendimi. O kodlanmış halleri içimden geldiği gibi yaşayamadım.”

blank

İlk sinema filmi: Selçuk Aydemir / Çalgı Çengi

Hayran olduğu kişi: Annesi.  “Annemin bende hayranlık uyandıran, enteresan bir gücü vardır. Bilmeyende, ‘güvendiği biri, bir şey var herhalde’ hissi uyandırır. Şimdi anlıyorum; o güç, bekâr bir anne olarak bir kız çocuğu yetiştirme sorumluluğundan geliyormuş.”

Aşka bakışı:“ Ali ile içine kapalı bir çiftiz. Kendi minik dünyamız var. Birbirimize iş konusunda çok güveniriz. Çok huzurlu ve birbirine güvenen bir çiftiz. Annemin hastalığı döneminde Ali, annem ve ben çok zorlu bir süreç yaşadık ve atlattık. O insanı aile yapan şey. Yaşadığımız deneyimde Ali resmen süper kahraman gibiydi. Hayatımda olduğu için her gün şükrediyorum.”

Hayata bakışı: Hayatta sorunlarla başa çıkma şekli, açık, direkt ve net olmak. “Hepimiz insanız, hayat zor, emin olun kendi şansımı kendim yarattım diyebilirim. “ Yaşadığım sorunlarda konu neyse ve kiminle yaşıyorsam bu sorunu direkt konuşmak, yüzleşmek gerektiğini öğrendim. Yüzleşebileceğim biri yoksa karşımda, terapistime anlatıyorum. Annemden  öğrendiğim en büyük hayat dersi; Her ne yapıyorsan en iyi şekilde yapmaya çalış, dik dur, nazik ol.”

İş hayatına bakışı: Toplumdaki beklentinin kendi olmayı zorlaştırdığını düşünüyor. Öncelikle bir kadın olarak sonra mesleği oyunculuk olan bir kadın olarak, toplumun herkesten birebir aynı olmasını beklemesinin yanlış olduğu görüşünde. “Toplum bizi kalıba sokmaya çalışıyor. Biz de sınırı aşıp tepki almaktan korkup bütün duygularımızı, düşüncelerimizi, kendimizi saklamaya çalışıyoruz. Basın da korkunç bir baskı yaratıyor. Belirledikleri bir genç kadın oyuncu profili var, bir şekilde hepimizi ve bizim üzerimizden bizi örnek alan genç kadınları ciddi bir baskı altına alıyorlar. Mükemmel görün, çok konuşma, fazla düşünme cildin bozulur baskısıyla yaşıyoruz resmen. Bütün bunlardan daha fazlasıyız. Birbirimize güç vermek, desteklemek zorundayız. Neticede bu bir meslek. Sevmeden yapılacak iş değil. Malzememiz insan ve çok enteresan bir malzeme bu. Anlamaya çalışmak lazım, zaman zaman çözebilmek mümkün değil. İnsanın her hali bende merak uyandırdığı için seviyorum işimi yapmayı.”

Kariyer planı: Daha 16 yaşındayken setteki ilk gününde, ‘Ben oyunculukta iyiyim ve buraya aitim’ dediğini hatırlıyor. “10 yıl sonra profesyonel olarak mutfağa girdiğimde de aynı şeyi söyledim. Dönemsel meseleler bunlar bence. Tam olarak bir aidiyet hissettiğimi söyleyemem herhangi bir mesleğe karşı. Bu işi yapmak bana mutluluk veriyor ve bu devam ettiği sürece de bu mesleği yapmaya devam edeceğim, o kadar. Sevdiğim işleri sevdiğim insanlarla yapmak istiyorum. Tabii ki çalışmak istediğim yönetmenler, oyuncular var, oynamak istediğim roller var. Ama bu bir yol ve ben belirlediğim üzere şurasındayım diyemem.”

Kaygıları: Türkiye’de kadın olmanın zorluklarını her anlamda yaşıyor. “Türkiye’de kadın olmak, büyük bir çabayla hayatta kalmaya çalışmak demek. Her alanda var olmaya çalışmak, varlığını kanıtlamaya uğraşmak demek. Çektiğin acının da, kazandığın başarının da görmezden gelinmesini kabullenmeni bekleyen herkesle çatışmaya hazır olman demek. Elinde kalkanların hazır beklemek demek. Çünkü erkeklerin aksine benim özgürlüklerim tartışmaya açık. Ne yapacağımdan nasıl yapacağıma, ne giyeceğimden nereye-nasıl gideceğime, nerede konuşup nerede susacağıma ve hatta nerede güleceğime kadar belirlemek isteyen bir sistemle karşı karşıyayım. Aynı sistem nasıl görünmem gerektiğine dair de filtreler üretiyor. Döve döve ‘olunması gereken kadın’ kalıbına sokarken dışında kalanları farklılığından vurmaya çalışıyor. Bu şartlar altında özgürlükten bahsedemeyiz.”

Anne olunca hayatında ne değişti? Annelik yaşamayı çok istediği bir duyguydu. “Vücudum da izin verdi, her şey yolunda gitti. Tabii diğer yandan çok zor ve meşakkatli bir süreç. Çocuk evimize büyük huzur ve mutluluk getirdi. Çok âşığız kendisine. Oğlumun saygılı, merhametli, sevgi dolu, haddini bilen, çalışkan biri olsun isterim. Duygularını özgürce ve rahatlıkla ifade edebilen bir çocuk olması da ayrıca çok önemli benim için. O yüzden sürekli çocuk gelişimi okuyup öğrenmeye, onun için en uygun ortamı yaratmaya çalışıyorum.”

blank

Her dinlediğinde kendini iyi hissettiren şarkı? Michael Jackson’ın Wanna Be Startin’ Somethin’ şarkısı. “Anında coşarım, hemen yükselirim.”

Tarihte şahit olmak istediği bir olay? Queen, AC/DC, Led Zeppelin ve Jimmy Hendrix’i canlı dinlemek.

İstanbul dışında hangi şehirde yaşamak isterdi? Los Angeles ve Barcelona.

Gardırobundaki olmazsa olmaz parça? Eşofmanları, sweatshirtleri ve pijamaları.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2006 -Taşların Sırrı /Bengü

2006-Acemi Cadı /Pelin

2007- Sıla/ Berrin

2007/2008-Genco /Özge

2008/2010-Aşk-ı Memnu / Nihal Ziyagil

2010/2012 -Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi /Berna Ç.

2011/2012 -Adını Feriha Koydum /Feriha Yılmaz Sarrafoğlu

2012 -Son Yaz-Balkanlar 1912 /Emine

2013 -A.Ş.K. /Azra Özak

2015 -Maral: En Güzel Hikayem /Maral Erdem

2017/2019 -Bizim Hikaye /Filiz Elibol Aktan

SİNEMA FİLMLERİ

2011 -Çalgı Çengi / Kapıdan bakan kız

2011 -Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm /Berna Ç.

2011-Ay Büyürken Uyuyamam /Hülya

2012 -Bu Son Olsun /Lâle

2013-Mavi Dalga /Arzu

2014 -İtirazım Var /Zeynep Bulut

2017- Kırık Kalpler Bankası/Aslı

2020 -Benden Ne Olur /Sertab Bal

ÖDÜLLERİ

2010-Kavram Olimpiyatları Ödülleri /Yılın Genç Yeteneği

2011 -Ayaklıgazete.com Ödülleri /En Güzel Kadın ve Erkek Oyuncuları

2011-Dizifilm.com Oscarları /En İyi Drama Kadın Oyuncusu

2012 -Sosyalmedya.cc Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2012 -Eniyiyisec.com Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2012 -Bakmoda.com Ödülleri / En İyi Kadın Oyuncu

2013 -Sizcene.com Ödülleri /Türkiye’nin En Güzel Bayan Dizi Oyuncusu

2013 -Magazincity.com Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2014 -The Medal of Excellence for the Most Influential Figures in the World Ödülleri /Mükemmellik Madalyası

2014 -Top 33 Of The Most Beautiful Women On TV Ödülleri /Nefes Kesen Kadınlar

2015 -Lebanon Awards Ödülleri /En İyi Sanatçı

2017 -Latina Turkish Awards Ödülleri/En İyi Öpüşme Sahnesi/ Adını Feriha Koydum  (Hazal Kaya – Çağatay Ulusoy)

2019 -Latina Turkish Awards Ödülleri /En İyi Kadın Oyuncu

2019 -Latina Turkish Awards Ödülleri/En İyi Dizi Çifti / Bizim Hikaye (Hazal Kaya – Burak Deniz)

2019 -19.İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncu

2019 -İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Ödülleri/En İyi Kadın Oyuncu

ROL ALDIĞI MÜZİK KLİPLERİ

2008 -Aslı Güngör / İzmir Bilir Ya

2011 -Selçuk Balcı /Deniz Üstünde Fener

2017 -Çağatay Akman / Bizim Hikaye