Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai dizisi çıkmazda! atv dizisinde temcit pilavı gerçeği unutulmuş!

Hercai dizisi çıkmazda! atv dizisinde temcit pilavı gerçeği unutulmuş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Bir söz vardır; “Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürmek.” Hercai dizisinin de ilk iki sezonundan farksız bir üçüncü sezon ekranda… Ancak dizinin artık alışıldık hikayesi ve birbirini tekrar eden sahneleri sonucunda ne kadar aksiyonu bol olsa da, ne kadar sırlar açığa çıkartılarak heyecan yükseltilse de izleyici bir kere kaçtı…

atv ekranında Akın Akınözü ve Ebru Şahin’in parlamasını sağlayan Hercai dizisinin 3. sezonu, belki de ilk iki sezondan çok daha etkili sahnelerle geliyor. Ancak reytinglerde fazla bir hükmü yok… Zira izleyiciler için artık dizinin sahneleri “temcit pilavını” hatırlatıyor… Sürekli aynı dönü yaşanıyor. İşte bu durum da dizinin kan kaybının sürmesine neden oluyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, atv’nin Cuma akşamları yayınladığı iddialı dizisinin 3. sezonunu değerlendirdi. Güleroğlu’na göre artık dizinin söyleyecek fazla bir sözü kalmadı…

3. sezonunda da aynı söylemi sürdürüp ilk iki sezondaki kadar ilgi görme planı ise tutmadı. İşte Anibal Güleroğlu’nun yazısı:

“Hercai dizisine gelince… Klasik intikamcılık ve yöresel atmosferi törelerden ibaret sayarak kadının kadını ezme alışkanlığını sürdüren bol silahlı, ağıtlı ve haykırışlı dizi de tüm bileşenlerinin temelini ‘aşk’a dayamış. Üstelik hep yapıldığı üzere bir ayrılma, bir kavuşma aksiyonuyla yürütülen aşk hali sündürülmekte bölümler boyu.

Hal böyleyken Serhat Tutumluer’in varlığı dışında ekstra özellik taşımayan dizi, yeni sezonunda da aynı söylemi sürdürünce doğal olarak farklı içerik seçeneği sunan ‘Kırmızı Oda’ karşısında kan kaybetti. Final söylentilerinin muhatabı haline geldi. Yalanlamaların ardından toparlar mı? Göreceğiz.”