Ana sayfa Dizi Haberleri Hz. Mevlana’ya sürpriz oyuncu! Şems ise hala belli değil!

Hz. Mevlana’ya sürpriz oyuncu! Şems ise hala belli değil!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dev bütçeli dönem dizilerini ekrana getirmeye devam eden TRT, yeni dijital kanalı TRTO için çekmeye hazırlandığı Hz. Mevlana dizisi için hazırlıklarına son hız devam ediyor. Dizinin iddialı oyuncu kadrosuna yeni bir isim daha eklenirken en önemli karakterlerden biri olan Şems’i oynayacak kişi ise hala belirlenmedi.

TRT’nin yeni dijital kanalı için çekildiği duyurulan Hz. Mevlana’ın yönetmenliğini Can Ulkay üstleniyor. Mevlana’yı ise en son Payitaht Abdülhamid dizisinde II. Abdülhamid olarak izlediğimiz Bülent İnal canlandıracak.

Yapımcılığını Kale Film’in üstlendiği dizi Konya’da çekilecek. Dizi için Konya’da büyük paralar harcanarak pahalı bir set oluşturuldu. Bülent İnal’ın yanı sıra Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim gibi dikkat çekici isimler yer alıyor.

Dizinin iddialı oyuncu kadrosuna güçlü bir isim daha katıldı. Bugüne kadar pek çok dizide rol alan Turgay Aydın, Hz. Mevlana dizisinin oyuncu kadrosuna dahil oldu.

Almanya’da doğan ve orada oyunculuk yapan Turgay Aydın, Türkiye’de ilk kez 1999 yılında çekilen Propaganda filminde rol aldı. Ardından Hatırla Sevgili, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Kırık Kanatlar ve O Hayat Benim gibi dizilerde rol aldı. 50 yaşındaki oyuncu şimdi de Hz. Mevlana dizisinde İdris karakteriyle ekrana gelecek.

Hz. Mevlana’nın hayatının anlatılacağı dizinin en önemli karakterlerinden biri de Şems olacak. Peki Şems-i Tebrizi kim? Şems olarak da anılan Şems-i Tebrizi uzun süre bir derviş gibi gezdikten sonra rüyasında gördüğü bir çağrı üzerine Konya’ya gider ve buranın en büyük din alimlerinden biri olan Mevlana ile tanışır. Uzun süredir içinde bir boşluk hisseden Mevlana, Şems’le tanıştıktan ve onunla aylar boyunca yaptığı sohbetlerden sonra aydınlanır ve başka bir insan haline gelir. Konya halkı Mevlana’yı bambaşka bir insan yaptığı için Şems’ten nefret eder. En sonunda Şems, Mevlana’yı seven ve onun değişimini kabullenemeyen kişiler tarafından öldürülür.

Yapım şirketi Şems’i canlandıracak oyuncu için arayışını sürdürüyor. Bu arada diziye 6. bölümde katılması beklenen Gürce Hatun karakteri için de arayışların sürdüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor