Ana sayfa Sosyal Medya İlker Aksum hem Mevlana hem de Yer Eksi İki’yi bitirdi, yeni projeler de geliyor!

İlker Aksum hem Mevlana hem de Yer Eksi İki’yi bitirdi, yeni projeler de geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 1971 yılında Isparta’da dünyaya gelen İlker Aksum, kariyerinin zirvesinde bulunan oyuncular arasında yer alıyor. Son yıllarda birbiri ardına projelerde görmekte olduğumuz oyuncu, birbirinden farklı karakterleri canlandırma konusundaki ustalığını da sergiliyor.

Hem dizilerde yer alan hem sinema filmlerinin en çok aranılan isimlerinden birisi olan İlker Aksum, proje üstüne proje yapıyor… Diriliş Ertuğrul dizisindeki Dragos karakterinden sona Ramo isimli dizide Hasan karakteri ile izlediğimiz oyuncu, ayrıca Mevlana isimli TRT Dijital projesinde de yer almıştı.

Oyuncu son dönemde sinemaya daha da fazla ağırlık vererek de dikkatleri çekti. 7. Koğuştaki Mucize filminde canlandırdığı Askorozlu karakteri ile ilgi çeken İlker Aksum, ayrıca UFO, Aşkın Ömrü, Demir Kadın Neslican gibi film projelerinde de yer aldı.

Son olarak Niğde’de bulunduğunu ve Murat Yıldırım ile başrolü paylaştığı sinema filminde bahseden İlker Aksum, çekimlerin tamamlandığını ifade etti. İki başarılı oyuncu daha önce Ramo dizisinde birlikte rol almıştı. Yeni proje ise, Hakan Evrensel’in Yer Eksi İki isimli romanından yine aynı yazar tarafından sinemaya uyarlandı.

İlker Aksum hem Mevlana hem de Yer Eksi İki'yi bitirdi, yeni projeler de geliyor! 7

İlker Aksum, “Güzel bir film çektik. Mevlana’yı dizisini bitirdik” diyerek üst üste iki projenin de çekimlerini tamamladıkları bilgisini verdi.

Yeni projeler de olduğunu ama bunları zamanı gelince açıklayacağını ifade eden İlker Aksum, dinlenme sürecinin içinde bulunuyor.

Şahin Kendirci ve Arda Anarat’ın da kadrosunda yer aldığı filmin çekimleri Niğde’de yapıldı. İzleyicileri 1993 yılında Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olaylarına götüren hikayesiyle Yer Eksi İki isimli sinema filmi bir hayli dikkat çekecek bir yapım olarak gözüküyor.

Gerçek bir hikayeden alınmasıyla da ilgi çekecek olan Yer Eksi İki filmi, üç farklı kişinin hayatlarının kesişmesini konu alıyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1993 yılında geçen film, farklı dönemlerde yaşanmış birçok gerçek hikayeyi bir araya getiriyor ve üç farklı karakterin kesişen öykülerini anlatıyor.

“İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı olan Tayfun Yüzbaşı, pratik zekası, tatlı sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilen ve sayılan biridir. Dağ başında olmasına rağmen okuma aşkından hiçbir şey kaybetmeyen Tayfun Yüzbaşı’nın bu zorlu coğrafyayı herkes için güvenli kılmaktan başka derdi yoktur.”