Ana sayfa Dizi Haberleri TRT Dijital bomba gibi geliyor! Mevlana ve Akif’ten sonra çok konuşulacak yeni dizi!

TRT Dijital bomba gibi geliyor! Mevlana ve Akif’ten sonra çok konuşulacak yeni dizi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’nin kamu yayıncısı olan TRT’nin; Netflix, Disney Plus, HBO Max ve Amazon Prime Video gibi platformların yaygınlaşması ile birlikte Türkiye’nin de buna bir cevabı olarak hazırladığı dijital kanalı için geri sayım başladı…

TRT Dijital için yoğun bir hazırlık başlatıldı. Geçen yıl çekimlerine başlanan ve bu yıl içinde tamamlanan Mevlana isimli dizi açılış projesi olarak öne çıkmıştı. Bu dizi için yine çok büyük bütçeler harcandı ve uzun süren çekim dönemi yaşandı. Dizinin çekimleri tamamlandı ve Ocak ayında TRT Dijital’in yayına başlaması ile birlikte izleyicilerin karşısına çıkması bekleniyor.

Akif dizisi de İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı dizi olması bakamından anlamlı ve TRT Dijital’de bu projede merak edilenler arasında bulunuyor. Platform için birçok yeni içerik için de çalışmalar devam ediyor. Bunlardan birisi de 8 ünlü oyuncunun buluşacağı ve 8 farklı karakterin ölmeden önceki son anlarının yansıtılacağı Son Gün isimli dizi olacak.

Çok etkili bir oyuncu kadrosu bulunan Son Gün’de birbirinden farklı karakterleri; Uğur Yücel, Necip Memili, Erkan Petekkaya, Ahmet Mümtaz Taylan, Nazan Kesal, Yasemin Allen ile Serhat Kılıç’ın canlandıracakları ortaya çıktı. 45 dakikadan toplam 8 bölüm olarak çekilecek olan Son Gün dizisi de Mevlana ve Akif gibi TRT Dijital’in açılış işlerinden olacak.

TRT Dijital ile yapılan bu büyük atak ile kamu yayıncısının sadece Türkiye’yi değil yakın coğrafyayı ve birçok ülkedeki Türk dizisi hayranlarını da hedeflediğini görebilirsiniz. Ancak TRT’nin projelerinde Anadolu dokusu ve Türk medeniyetinin izlerinin de fazlasıyla yer alacağını söyleyebiliriz.