Ana sayfa Dizi Arşivi Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Ihlamurlar Altında, 2005-2007 yılları arasında Kanal D’de yayınlanmış, yapımcılığını Avşar Film’in yönetmenliğini Aydın Bulut’un yaptığı, senaryosu, Nilgün Öneş, Neslihan Eyüboğlu ve Ayşe Teker tarafından kaleme alınan drama türünde Türk televizyon dizisidir.

Bülent İnal ile Tuba Büyüküstün’ün başrolünde yer aldığı dram projesi büyük ilgi görmüştü. Özge Borak ve Sinan Tuzcu da diğer iki önemli isim olarak dizinin kadrosunda yer aldı. Birçok ünlü ismin de yer aldığı dizi, 2 sezon sürdü ve toplamda da 80 bölüm yayınlandı.

Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KÜNYE:

Kanal: Kanal D
Yapımcı: Avşar Film
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 16 Eylül 2005- 29 Haziran 2007
Mekan: İstanbul
Süresi: 100 dakika
Müzik: İntizar
Başrol: Bülent İnal, Tuba Büyüküstün, Özge Borak, Sinan Tuzcu.
Oyuncular: Billur Kalkavan, Nur Sürer, Derya Durmaz, Erkan Bektaş, Bora Sivri, Evrim Alasya, Yıldırım Beyazıt, Meltem Savcı, İpek Yaylacıoğlu, Ali İl, Ayberk Pekcan, Açelya Elmas, Cenk Ertan, Zeynep Beşerler, İrem Altuğ, Fırat Tanış, Mehmet Alp Sunaoğlu, Altuğ Yücel, Tülay Bursa, İsmet Üstekin, Halil Sezai Paracıkoğlu, Avni Yalçın, İhsan Bilsev, Nurcan Eren, Yavuz Sepetçi, Gökhan Çelebi, Deniz Güneş, İbrahim Olam, Şebnem Köstem, Güçlü Yalçıner, Esin Doğan, Fatih Payat.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizi için açılan Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri bulabilirsiniz.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoEZCZDEFA2s4QolKUAYBEA
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/ihlamurlaraltinda/bolum

TÜM HABERLER:

Ihlamurlar Altında dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

GENEL İZLENİM:

Ihlamurlar Altında dizisi yayınlandığı dönemde, Yeşilçam filmlerine parmak ısırtan senaryosu ile izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başardı. Nostaljik havasıyla eski Türk filmlerini anımsatan dizide Yılmaz ile Filiz arasındaki saf ve temiz aşk hikayesi izleyicinin kalbinde taht kurdu. Dizi kısa sürede unutulmaz aşk dizileri arasına girdi.

Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

HİKAYESİ:

Varoşların, güzelliğiyle dillere destan Elif’i gönlünü mahallenin kendisi gibi fakir ama yürekli delikanlısı Yılmaz’a kaptırmıştır. Birbirlerine aşık olan Yılmaz ve Elif birlikteyken dünyanın en mutlu insanlarıdır ve evlenmeye karar verirler. Beklenmedik bir kaza hikâyemizin dört kahramanının kaderlerini birleştirir. Elif’in patronu Ömer arabasıyla Yılmaz’a çarpar. Ömer’in kardeşi Filiz durumu kontrol altına alır. Zaten Yılmaz da kazayı ucuz atlatır.
Elif, büyük bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışmaktadır. Bir defile hazırlığı sırasında gizlice üstüne giyip denediği elbise hayatını değiştirir. Patronun oğlu Ömer tarafından izlendiğinin farkına varmaz. Ömer kızın güzelliğine, doğallığına vurulur. Elif’e yakınlaşmaya çalışsa da başarılı olamaz.

Bir kıskançlık kavgası sonunda Yılmaz’la bozuşan Elif, Ömer’in yemek teklifini kabûl eder. Böylece zincirleme olayların başlamasına neden olur. Yılmaz öfkeden delirerek Ömer’in mağazasını yerle bir eder, bu nedenle hapse girer.

Elif zamanla Ömer’e karşı yumuşar. Genç adamın renkli hayatı, parayı düşünmeden harcaması, kibarlığı ve çevresinde bir sürü kadın varken sadece kendisiyle ilgilenmesi Elif’i etkilemeye başlar, Yılmaz’dan giderek uzaklaşır. Sonunda kararını verir, Ömer’in evlilik teklifini kabûl eder.

Yılmaz ise hapishanede günlerini saymaktadır. Bir gün içeri atılan ünlü kabadayı Sadıkoğlu onun hayatını değiştirecektir. Bu nüfuzlu adam, düşmanları tarafından bir komploya kurban gitmek üzereyken, Yılmaz tarafından kurtarılır. Böylece ömür boyu sürecek dostluk ve işbirliği başlamış olur. Sadıkoğlu dışarı çıkınca, Yılmaz’ın tutukluluğunu para cezasına çevirip hapisten kurtarır. Daha sonra da işlerini paylaşmaya başlar. Zamanla Yılmaz, Sadıkoğlu’nun en güvendiği insan ve ortağı olacaktır.
Yılmaz, Elif’in kendisini bırakmasına neden olan zenginliğe kavuşmuş ama bu onu mutlu etmemiştir. Elifsiz hiçbir şeyin tadı yoktur. Birlikte yaşama hayallerini kurdukları evi yaptırmıştır, fakat koca evde yapayalnız yaşamaktadır. Elif ve onu elinden alan Ömer’den alacağı intikamın hayali hayatını yönlendirir. Bu uğurda yapamayacağı şey yoktur. Ömer’in kardeşi Filiz’le ilişkiye girer ve intikam plânını başlatır. Ancak, zamanla Yılmaz ve Filiz arasında büyük bir aşk başlar.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Bülent İnal (Yılmaz Akın)
Sinan Tuzcu (Ömer Tekiner)
Tuba Büyüküstün (Filiz Tekiner)
Özge Borak (Elif Tekiner)
Billur Kalkavan (Handan)
Nur Sürer (Müjgan)
Derya Durmaz (Fahriye)
Erkan Bektaş (Salih)
Bora Sivri (Cemil)
Evrim Alasya (Sema)
Yıldırım Beyazıt ( Ali)
Meltem Savcı (Mualla)
İpek Yaylacıoğlu (Nalan)
Ali İl (Kerem)
Ayberk Pekcan (Ekrem)
Açelya Elmas (Ceyda)
Cenk Ertan (Cem Akman)
Zeynep Beşerler (Aslı Karakaş)
İrem Altuğ (Feride/Özlem)
Fırat Tanış (Nevzat)
Mehmet Alp Sunaoğlu (Alp)
Altuğ Yücel (Selim)
Tülay Bursa (Meral Şahin)
İsmet Üstekin (Erol)
Halil Sezai Paracıkoğlu (Murat)
Avni Yalçın (Kemal Sadikoğlu)
İhsan Bilsev (Hayri)
Nurcan Eren (Leyla)
Yavuz Sepetçi (Tarık)
Gökhan Çelebi (Halit)
Deniz Güneş (Elif Tekiner)
İbrahim Olam (Hakkı)
Şebnem Köstem (Canan)
Güçlü Yalçıner (Hakan)
Esin Doğan (Türkan)
Fatih Payat (Hüseyin)

Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

MEKANLAR:

İstanbul’un varoşlarında doğan bir aşkın zenginlik hayallerine yenilmesini ve hiç beklenmedik bir şekilde yeni bir aşkın doğmasını konu alan Ihlamurlar Altında dizisi çekimleri için İstanbul’un hem en fakir hem de en zengin semtleri kullanıldı.

Dizinin gece kondu semtlerinde geçen sahnelerine Gazi Mahallesi ev sahipliği yaptı. Tekstil Fabrikası ve ofis sahneleri ise Tekstilkent Kulelerinde çekildi. Ömer ve Filiz’in evlerinde geçen sahnelerin çekimleri, muhteşem doğası ile öne çıkan Polonezköy’de yapıldı. Tekiner ailesinin evi olarak, yeşillikler içinde yer alan modern bir villa kullanıldı.

JENERİK:

Ihlamurlar Altında dizisinin müzikleri ünlü müzisyen İntizar Aslan’a ait. Yayınlandığı dönemde dizinin jenerik müziği öyle ilgi gördü ki, kısa sürede hem bilgisayarlara hem de cep telefonlarına en çok indirilen ezgi oldu.

Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, parçaya söz yazımı talebi artınca sesini ve sözlerini çok sevdiği İntizar Arslan’a teklif götürdü. İlk kez 1998’de Ferdi Tayfur’un keşfi olarak müzik dünyasına adım atan İntizar, Ihlamurlar Altında şarkısıyla sanki yeni keşfedilmiş gibi oldu. İntizar Arslan, Ihlamurlar Altında dizisinin müziğiyle ilginç tanışma öyküsünü de şu şekilde anlattı. “Bir gece evde bulaşık yıkıyordum.

Televizyondan bir müzik geldi kulağıma. Ne kadar güzel bir müzik bu ya, dedim. Aradan birkaç hafta geçti. Kalan Müzik’ten aradılar. Bir dizi müziği var, senin söz yazmanı istiyoruz, diye. Müziği dinleyince o gece evde duyduğum müzik olduğunu fark ettim. İlk önce ben müzik üzerine söz yazmasını beceremem. dedim ama o dönem ben de aslında tam da dizide anlatıldığı gibi bir ihanet yaşıyordum. Kafam karışık, kalbim kırıktı. Sonra, evde pencere önüne kedi gibi oturduğum karlı bir kış gecesi bir anda ilk iki dize geldi aklıma ’Kar tanesi gibi nazlı/ Kuş kanadı gibi kırık’… Dönüm noktası o iki dize oldu. Devamını üç dakikada bitirdim. Sonra okudum ve gönderdim. Çok sevdiler.”

Ihlamurlar Altında Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

Ihlamurlar Altında dizisinden ilk fragman Kanal D’nin ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2005 yılının Eylül ayında yayınlandı. Ihlamurlar Altında dizisinin fragmanları internet ortamında bulunmuyor.

TÜM BÖLÜMLER:

Ihlamurlar Altında dizisi 16 Eylül 2005 tarihinde Kanal D’de ekranlara gelmeye başladı. İlk yayınlandığı günden itibaren ilgiyle takip edilen dizi hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla izleyiciyi ekrana kilitledi. Dizinin ekran yolculuğu 80 bölüm devam etti. 2 sezon yayınlanan dizi 29 Haziran 2007 tarihinde ekranlara veda etti.

Ihlamurlar Altında dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Ihlamurlar Altında dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

KAMERA ARKASI:

Ihlamurlar Altında dizisi yayınlandığı dönemde, dizinin kamera arkası görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlandı. İşte o görüntülerden bazıları;

UNUTULMAZ SAHNELER

Aşağıda, Ihlamurlar Altında dizisinin unutulmaz sahnelerini görebilirsiniz.

DÜNYADA ‘IHLAMURLAR ALTINDA’

Ihlamurlar Altında dizisi yurt dışında da yoğun ilgi gördü. Dizi yayınlandığı Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde izlenme rekorları kırdı. Yaklaşık 40 ülkede yayınlanan dizi, Rusya, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, Bulgaristan ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerde seyirciyle buluştu.

Dizinin başrol oyuncularından Tuba Büyüküstün, yurt dışında en popüler kadın oyuncular arasında yer alıyor.

Ihlamurlar Altında Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13