Ana sayfa Sosyal Medya Aynı dizide anne kızı canlandırmışlardı! Tuba Büyüküstün’ün büyük acısı!..

Aynı dizide anne kızı canlandırmışlardı! Tuba Büyüküstün’ün büyük acısı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Tuba Büyüküstün ve Billur Kalkavan 2005-2077 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Ihlamurlar Altında adlı dizide anne kız rolüyle ekrana gelmişti. Geçtiğimiz Mayıs ayından akciğer kanserine yakalandığını açıklayan Billur Kalkavan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Billur Kalkavan’ın vefat haberi Tuba Büyüküstün’ü derinden sarstı. Ünlü oyuncu üzüntüsünü instagram hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. Duygusal bir yazı kaleme alan Tuba Büyüküstün, aşağıdaki paylaşımında Kalkavan’ı şu sözlerle anlattı;

Aynı dizide anne kızı canlandırmışlardı! Tuba Büyüküstün'ün büyük acısı!.. 8

“Eğer Billur Kalkavan’ı hiç tanımadıysanız, sadece yanında olmak bile eğitirdi insanı. Mesela ne görürdünüz onda biliyor musunuz? Elinde olmayanlar için şikayet etmek yerine olanlar için şükretmeyi… Kimsenin arkasından konuşmamayı, saygısızlık yapmadan açık sözlü dürüst olmayı… Sevdiklerinle olduğun anı yaşamayı, olduğun halinde saklanmadan gerçek olabilmeyi… Meraklı olmayı, hayatın bilgilerine aç olmayı ve o bilgileri başkaları paylaşabilmeyi… Hata yaptığını kabul etmenin büyük bir özgürlük olduğunu… Zenginliğin parayla alakası olmadığını… Hayvanlarla saatlerce sohbet edilip hatır sorabileceğini… Sevgi ve muhabbetin bu hayatın çarkı olduğunu… Aklıma gelmeyen bir sürü daha…”

Billur Kalkavan’ın rahatsızlığını ilk açıklayan Hamdi Alkan, sosyal medya hesabından acı haberi, “Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur..” sözleriyle duyurdu.

2 Kasım 1962 tarihinde dünyaya gelen Billur Kalkavan henüz 7 yaşındayken sinema dünyasına adım attı. Zaman içerisinde pek çok film ve dizide yer alırken, televizyon dünyasının da tanınan isimleri arasına girdi.

Aynı dizide anne kızı canlandırmışlardı! Tuba Büyüküstün'ün büyük acısı!.. 9

Billur Kalkavan liseyi Amerika’da tamamladıktan sonra UCLA Üniversitesi’nden psikoloji dersleri aldı. Sinemaya ilk olarak 1969 yılında “Ayrı Dünyalar adlı” filmi ile adım attı. Henüz 7 yaşında olan Kalkavan filmde Erol Taş’ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğa hayat verdi.