Ana sayfa Dizi Haberleri Ekmek Teknesi’nin Süha’nın şimdi ne yaptığını bilseniz gurur duyarsınız!

Ekmek Teknesi’nin Süha’nın şimdi ne yaptığını bilseniz gurur duyarsınız!

tarafından ker_def
Ekmek Teknesi dizisinde Süha karakterini canlandıran oyuncunun ismi Baykut Badem idi…

1 Ocak 1973 Kocaeli doğumlu olan Badem, oyunculuk kariyerine Süha karakteri ile başlamıştı. Daha sonra birçok dizide rol alan Badem, aynı zamanda senaryo yazarlığı da yapmaya başladı.

Badem’in kaleminden çıkan birçok dizi ekranda fenomen oldu.

Ekmek Teknesi’nin Süha’sı sevilen dizilerin senaristi oldu ama ismi çok da konuşulmadı.

İddialı hangi dizileri yazdığına bir bakalım.

Deli Yürek
Ihlamurlar Altında
Kırık Kanatlar
Baba Ocağı
Dürüye’nin Güğümleri
Düşman Kardeşler
Güzel Köylü
Hanım Köylü
Kalk Gidelim

Görüldüğü üzere ekrana damga vuran birçok dizinin arkasında Baykut Badem bulunuyor. Ancak ismi Kalk Gidelim dizisine kadar çok da konuşulmamıştı.

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisinin senaristi Badem, oyunculuğa erken veda etti ve kendisini senaryo yazarlığına verdi.

Ekmek Teknesi'nin Süha'nın şimdi ne yaptığını bilseniz gurur duyarsınız! 7

Milliyet gazetesine konuşan Badem, “Oyunculuğu da çok seviyorum. ‘Ekmek Teknesi’nde, Süha gibi hakikaten fenomen olmuş bir karakteri canlandırdım. İnsanlar “Neden oynamıyorsunuz, sizi niye televizyonda görmüyoruz, bu işi bıraktınız mı?” diye soruyor. Kimse seyrettiği dizinin, kimin yazdığıyla pek fazla ilgilenmiyor. Kimin oynadığıyla ilgileniyor, bu da çok normal.

“Niye oynamıyorsunuz?”un cevabını, yolda çevirenlere tek tek anlatmaya çalışıyorum. Dizi süreleri çok uzun, eskiden 80-90 dakika yapıyorduk. Hem yazıp hem de oynayabildiğim dönemler oldu ama şu anda hem bir diziyi yazıp hem de oynamak imkansız hale geldi. Yazmak benim için daha büyük bir aşk. Konuk olarak oynuyorum ama sürekli rol imkansız. “