Ana sayfa Sosyal Medya IMDB’nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi!

IMDB’nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dünyadaki tüm oyuncularla ilgili olarak her hafta Starmetre adıyla popülerlik sıralaması yapılıyor IMDB tarafından. Türkiye’den de bu listeye ilgi büyük. Özellikle dijital platformların yaygınlaşması ve Türk oyuncuların rol aldıkları dizilerinin satışı ile birlikte ünleri de artıyor.

Bilgi bankası olarak anılan IMDb’nin sunduğu veriler sonucunda, dünyadaki en popüler isimlerin yanı sıra Türk oyuncuların da listedeki durumları merakla takip ediliyor ilgilileri tarafından.

Geçtiğimiz haftalarda IMDb’nin Starmetre listesinde Esra Bilgiç, Cansu Dere, Can Yaman ön plana çıkmıştı. Son yapılan listede ise Can Yaman yine listede ama ilk iki isim değişmiş durumda!

IMDB'nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi! 10

Listeye ilk sıradan girin kişi Pınar Deniz oldu! Oyuncu, Vatanım Sensin dizisiyle kariyerinde hızlı bir çıkış yakalamış ancak sonrasında bir süre televizyon dizileriyle ilgili şanssızlıklar yaşamıştı. Netflix’te yayınlanan Aşk 101 ile yeniden dikkatleri çeken oyuncu, iki sezondur yer aldığı Kanal D’nin Yargı dizisiyle izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ceylin karakterine hayat verdiği dizide, aynı zamanda Aşk 101 dizisinde de partneri olan Kaan Urgancıoğlu ile birlikte uyumlu bir beraberlik ortaya koymakta.

IMDB'nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi! 11

IMDb Starmetre’deki Türk oyuncuların haftalık sıralamasında öne çıkan isimler değişkenlik gösteriyor. Her hafta yapılan sıralamada bu hafta Pınar Deniz’in öne çıktığı görülmekte. Yargı dizisi ile çok konuşulan, oyunculuğu ile beğeni toplayan Pınar Deniz, Starmetre’nin listesinde yer alan Türk oyuncuların başında geliyor.

IMDB'nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi! 12

Onu takip eden isim ise şu sıralar Netflix’teki Cici isimli filmiyle gündemde olan ve performansıyla beğeni toplayan Funda Eryiğit oldu. 2009 yılından bu yana oyunculuk yapan Funda Eryiğit, Karadayı dizisinde oynadığı Belgin karakteri ile büyük dikkat çekmişti. Pek çok sinema filmi ve dizide rol alan Eryiğit, Netflix için çekilen Bir Başkadır isimli çok konuşulan dizide de Ruhiye rolüyle izleyicilerden ve eleştirmenlerden büyük takdir görmüştü. Her rolüyle dikkatleri çeken ve performansıyla övgüler alan Funda Eryiğit, Son Yaz dizisindeki Canan karakteriyle de ayrıca sevilmiş ve beğeni toplamıştı. Oyuncu, Starmetre’de öne çıkan Türk oyuncular listesinde ikinci sırada yer alarak dünya çapındaki ününü de ortaya koymakta.

Listenin değişmez isimlerinden olan Can Yaman da en çok öne çıkan 3 isimden birisi olarak dikkatleri çekmekte. Erkenci Kış dizisiyle büyük bir şöhret yakalayan Yaman, Türkiye’de en son Bay Yanlış dizisinde oynamış ve dizinin erken finali ile İtalya’ya gitmişti. Yaklaşık 2 yıldır bu ülkede çeşitli projelerde yer alan oyuncu, reklam filmleri, tanıtımlar, organizasyonlarla birlikte pek çok firma ile işbirliği yaptı. Ayrıca henüz yeni yayınlanmaya başlanan Viola Come Il Mare isimli diziyle İtalyan televizyonlarında yer alıyor şu sıralar. Bu arada Disney Plus ile de anlaşan oyuncunun platform için çekilecek olan El Turco dizisinde oynayacağı biliniyor.

IMDb’nin en popüler Türk oyuncular listesinde ilk 10 içinde yer alan isimleri ise aşağıda görebilirsiniz.  7 Kasım tarihli güncellemede dikkat çeken isimler arasında Yalı Çapkını dizisi ile son dönemin çok konuşulan genç oyuncusu Afra Saraçoğlu ile tecrübeli oyuncu Ayça Bingöl de yer alıyor. Bingöl, Yürek Çıkmazı isimli diziyle gündeme gelirken aynı zamanda da Cici isimli Netflix filmi ile çok konuşuluyor şu sıralar. Tiyatro yazarı, senarist, aktör, film ve tiyatro oyuncusu olan Berkun Oya da 4. sırada yer alıyor. Oya, Cici filminin hem senaristi hem de yönetmeni olarak listenin ilk sıralarına yükselmiş.

IMDB'nin Türk Oyuncular listesinde Pınar Deniz ve Funda Eryiğit sürprizi! 13