Ana sayfa Dizi Haberleri İsrail dizisinden uyarlanan Ömer dizisinin başarı hikayesinin uluslararası yansıması da büyük oldu!

İsrail dizisinden uyarlanan Ömer dizisinin başarı hikayesinin uluslararası yansıması da büyük oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ömer isimli Star TV dizisi, Shtisel isimli İsrail dizisinden uyarlandı. Aslında Musevi bir ailenin hayatının anlatıldığı Shtisel, Türkiye’ye çok yabancı bir hikayeye sahip. Ancak Shtisel dizisinin dini yönü güçlü Musevi bir ailenin hayatını anlatıyor olması hali, Ömer dizisiyle birlikte dini yönü güçlü bir Müslüman bir ailenin hayatına dönüştürülmesi büyük bir başarı hikayesi ortaya çıkardı.

İsrail’deki kültürel şartlara uygun bir dizi olan Shtisel’in dönüştürülerek Türkiye gibi halkı Müslüman olan bir ülkede de başarı kazanmasının uluslararası bir anlamı bulunuyor. Gökçe Bahadır ve Selahattin Paşalı gibi etkili başrolleri ile de öne çıkan Ömer dizisinin geçtiğimiz kış sezonunda başladığı noktada durabilmesi, reytinglerinin hep iyi seviyede olması hikayenin gücüyle alakalıydı.

Oyunculuk performanslarının da büyük etkisi ile milyonlarca izleyiciyi etkileyen Ömer dizisinin İsrail’deki yansıması da dikkat çekici oldu. Televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, sosyal medya üzerinden bu konuya değinen bazı bilgiler paylaştı.

Ömer dizisinin İsrail’li yapımcısı olan Dori Media Group Başkanı Nadav Palti’nin sözleri ilgi çekiciydi. Nadav Palti, Shtisel ile doğan Ömer dizisinin izleyicilerden yadsınamaz bir ivme ve takdir kazanmasından çok memnun.

Nadav Palti diyor ki, ” Uluslararası beğeni toplayan işimizi, Müslüman kültürü ve gelenekleriyle uyumlu bir şekilde ele alınmasından onur duyuyoruz. Ömer dizisinin başarısı, özellikle romantik dramalarda işlenen temaların evrenselliğini kanıtlıyor. Dizilerin dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler tarafından prime time’da izlenmeye devam ettiği açıktır. Bu uluslararası başarının devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.”

İlk sezonunda büyük başarı kazanan Ömer dizisi, gelecek kış döneminde de yine ekranda olmaya devam edecek. Dizinin hikayesini merak eden milyonlarca izleyici var ve dizinin yurt dışı satışları ile birlikte uluslararası anlamda daha güçlü başarılar elde etme potansiyeli de yüksek görünüyor.