Ana sayfa Dizi Haberleri İşte Can Yaman’ın Disney Plus için çekeceği yeni dizisi El Turco’nun hikayesi!

İşte Can Yaman’ın Disney Plus için çekeceği yeni dizisi El Turco’nun hikayesi!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Can Yaman çok yakında yeni dizisinin çekimi için Türkiye’ye geliyor. Disney Plus için çekilecek dizinin yapımcılığını Ay Yapım üstleniyor. Dizinin hikayesi ise ortaya çıktı.

Bir yıldan uzun süredir kariyerini İtalya’da sürdüren Can Yaman’ın Disney Plus için çekeceği yeni dizinin adı El Turco olacak. Yarı kurgu yarı gerçek hikaye olacak dizinin duyurusunu aslında aylar öncesinden sayfamızda yapmıştık. Ancak o zamanlar proje henüz çok yolun başındaydı, dizide kimin oynayacağı ve nerede yayınlanacağı belli değildi.

El Turco isimli dizi, Osmanlı’nın Viyana Kuşatması zamanında geçecek. Dizi, tarihçi ve yazar Orhan Yeniaras’ın El Turco isimli romanından uyarlanacak. Kitap, Osmanlı’nın IV. Mehmed devrinde gerçekleşen Viyana Kuşatması’nın bilinmeyenlerini anlatıyor.

İşte Can Yaman’ın Disney Plus için çekeceği yeni dizisi El Turco'nun hikayesi! 2

El Turco, Kuzey İtalya’da Moena isimli bir köydeki Türklerin izlerini anlatıyor. Kitabın tanıtımında şu bilgilere yer veriliyor:

“Kimsenin Türkçe bilmediği bu köyde yapacağınız bir gezi hayatınızın gezisi olacaktır. Çevrenizde; Türk Evi, Türk Sokağı ve Türk Kahvesi gibi levhaları görüp şaşıracaksınız. Geziye devam edecek olursanız, mermer bir kaide üzerine yerleştirilmiş, sakallı ve sarıklı bir Yeniçeri büstü selamlayacaktır sizi. İşin ilginç yanı, büstün kaidesi üzerinde bulunan ay yıldızlı Türk bayrağı ve belirgin bir şekilde yazılmış “Türk” sözcüğü bulunmasıdır. Eğer köye ağustos ayında giderseniz, halkın Türk milli giysilerini giyip, ellerinde Türk bayrağı olduğu halde sokağa döküldüklerini görürsünüz.

Köylülerden herhangi birine büstü göstererek “Bu kimdir?” diye sorduğunuzda “O bizim atamız, biz de Türk’üz” diyeceklerdir. Peki kimdir bu Türk? İkinci Viyana Kuşatması’nda Moenalılar tarafından yaralı olarak bulunup kurtarılan Osmanlı istihbarat subayı Balaban Ağa bu köye yerleşmiş ve halkı haraca kesen derebeylerine karşı başarılı bir köylü ayaklanmasını örgütlemiştir. Bu belgesel romanda Balaban Ağa’nın sıra dışı öyküsüyle birlikte İkinci Viyana Kuşatması’nın bilinmeyen yönlerini de okuyacaksınız.”