Ana sayfa Dizi Haberleri Kaderimin Oyunu dizisi Arka Sokaklar ile Kırmızı Oda’ya reytinglerde çelme taktı!

Kaderimin Oyunu dizisi Arka Sokaklar ile Kırmızı Oda’ya reytinglerde çelme taktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Son dönemde Cuma rekabeti çok dikkat çekiyor ve diziler arasındaki yarış da reytinglerde büyük değişimlere neden oluyor. Kaderimin Oyunu dizisinin Star TV’de başlaması ve iyi bir çıkış yapması diğer yapımları da fazlasıyla etkiledi… Kırmızı Oda ve Arka Sokaklar’daki düşüşte yeni dizinin payı yüksek.

Aziz dizisi AB ve ABC1 gruplarında ikincilik elde ettiği 17 Aralık akşamı, uzun süredir birinciliğine alıştığımız Arka Sokaklar’ın tüm kişilerde 4. sırada yer aldığını görüyoruz. Kanal D dizisi AB’de ise 16. olarak herkesi fazlasıyla şaşırttı.  Yani izleyici kaybı yaşayan dizi tüm kişilerdeki güçlü konumu ile ekrana tutunabiliyor.

Tüm kişiler kategorisinde Esra Erol’da programının birinci olarak yer aldığı Cuma akşamı, AB ve ABC1 gruplarında ise Selçuk Tepeli ile Fox Ana Haber bültenini görebiliyoruz. Cuma akşamları artık dizilerin birincilik elde etmesi daha da zorlaştı. Rekabet çok yoğun olduğu için hiçbir dizi çok baskın bir reyting elde edemiyor.

Kaderimin Oyunu dizisi Arka Sokaklar ile Kırmızı Oda'ya reytinglerde çelme taktı! 8

Aziz’in ardından son dönemin yükselen yıldızı olan Kaderimin Oyunu, iyi çıkış yaparak hızla yükseliş sergiledi. Tüm kişilerde beşinci olan Star TV dizisi, AB ve ABC1 gruplarında ise üçüncü konumda bulunuyor.

Aşk Mantık İntikam isimli Fox TV dizisi hala sadık izleyicisinin desteği ile ilerliyor ve tüm kişiler ile ABC1 gruplarında ortalamaya yakın oranlar elde edebiliyor. Dizinin ilk 10 arasına girmesi de zorlaştı. Tüm kişilerde 10. olan Fox TV dizisi, AB’de günü 12. sırada bitirdi ve ABC1’de de sekizincilik geldi.

Kaderimin Oyunu dizisi Arka Sokaklar ile Kırmızı Oda'ya reytinglerde çelme taktı! 9

Kırmızı Oda dizisinin ciddi bir düşüş yaşadığını ve tüm kişilerde 17. sıraya kadar gerilediğini, AB’de beşinci ve ABC1’de de 9. olduğunu, ortalamanın altına doğru kayan reytingleri ile sıkıntılı bir pozisyonda bulunduğunu belirtelim.

TRT1’de yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru dizisi de ikinci sezonunda yüksek bir izleyici kaybı yaşadı ve reytingler ortalamanın altında gerçekleşiyor. Tüm kişilerde 18. olan dizi, AB’de günü 10. bitirdi ve ABC1’de ise 13.’lük elde edildi.

Cuma rekabetinde Aziz dizisi güçlü konumunu korurken, Kaderimin Oyunu iyi bir çıkış yaparak tüm denklemi bozdu. Star TV dizisine kayan izleyicilerin reyting rekabetinde yeni bir durumun oluşmasına neden oldu. Kaderimin Oyunu nedeniyle Arka Sokaklar ve Kırmızı Oda dizileri ciddi bir yara aldı.

16. sezonu devam eden Arka Sokaklar artık alıştığımız birincilikleri alamıyor. Kırmızı Oda dizisinde büyük reyting çöküşü devam ediyor. Aşk Mantık İntikam ise hikayesine yönelik eleştirilere rağmen hala ayakta durmayı sürdürüyor.