Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kalp Yarası final reytingleri, atv’nin bitirme kararının doğruluğunu kanıtladı!

Kalp Yarası final reytingleri, atv’nin bitirme kararının doğruluğunu kanıtladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sosyal medyaya bakıldığı zaman Kalp Yarası dizisinin final yapması şaşılacak bir durum. Ancak televizyon reytingleri aynı şeyi söylemiyor… Sosyal medyada yüzbinlerce paylaşım ve oluşturulan etkileşim dalgasının diziye ciddi bir faydası yok. Çünkü televizyon reytingi ile sosyal medya etkileşimi arasında bir bağlantı bulunmuyor.

Atv’nin Kalp Yarası dizisine final yaptırması birçok izleyiciyi kızdırdı. Uzun süren bu karardan vazgeçilmesi için de atv’ye sosyal medya üzerinden birçok mesaj gönderildi. Kanal yönetiminin yanlış yaptığı yolunda birçok yorum paylaşıldı.

Gökhan Alkan ve Yağmur Tanrısevsin partnerliğinde yaz aylarında iyi bir çıkış yapan Kalp Yarası, kış döneminde de sadık izleyicileri sayesinde ayakta kaldı. Ancak hikayeye olan ilginin azalması, izleyicilerin farklı yapımları tercih etmesi gibi nedenlerle düşen reytingler toparlanamadı.

Kalp Yarası dizisi 21 Şubat Pazartesi akşamı yayınlanan 32. bölümü ile birlikte final yaptı. Yine dizi hayranları sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Ancak bugün yayınlanan reytingler atv’nin doğru bir karar verdiğini gösteriyor.

Antakya’da çekilen ve düşük reytingleri nedeniyle zarar etmeye başlayan Kalp Yarası’nın final bölümünün bile çok fazla izlenmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Tüm kişiler kategorisinde ortalamaya yakın oranlar gelmiş olsa da dizi günü 10. sırada bitirebildi. AB grubunda 15. olan Kalp Yarası’nın final bölümü ABC1’de ise 14.’lük elde etti. Her iki kategoride de ortalamanın çok altında gelen reytingler ile Kalp Yarası dizisinin final yaparak ekran ömrünü tamamladı.