Ana sayfa Dizi Haberleri Kalp Yarası final tepkilerine farklı bir bakış! Sosyal medyada çığlık atmanın bir önemi yok!

Kalp Yarası final tepkilerine farklı bir bakış! Sosyal medyada çığlık atmanın bir önemi yok!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel — Kalp Yarası dizisi final yaptı ve milyonlarca izleyicinin kalbi bir kez daha kırıldı. Çünkü hikayeyi çok seven ve devam etmesini isteyen çok sayıda izleyici vardı. Peki neden bitti? İşte bu sorunun yanıtı çok basit, çünkü bir dizinin reytingleri düşük ise yayıncı zarar eder.

Günümüz ekonomi dünyasında televizyon kanalları dizileri kar elde etmek için hazırlatıyor. Yani milyonlarca izleyici ekran başına geçmezse ve kişiler arasında da reyting aletlerinin bulunduğu denekler yeterince yoksa, o yapım için işler kötü gidecektir.

Kalp Yarası dizisi de yaz ayında başlayan ve o döneme göre de gayet iyi reytingler alan, kış dönemi başlayınca da rakipleri ile mücadele edebilen bir yapımdı. Ancak reytingler her hafta biraz daha düştü. Çünkü diziye olan ilgi gün geçtikçe azaldı.

Gökhan Alkan ve Yağmur Tanrısevsin ikilisinin hayranları, bu partnerliği çok sevdi ve büyük de destek sundu. bu desteğin yansımalarını da sosyal medya ortamında gördük. Ancak sosyal medyadaki büyük desteğin reytinglere önemli bir etkisinin olmadığı da birçok kez kanıtlandı.

atv’nin final kararı aldığının ortaya çıkması sonrasında yine sosyal medyada çığlıklarını söze döken ve atv’yi etkilemeye çalışan yüzbinlerce kişi vardı. Bu izleyicilerin sesi elbette ki duyuldu ama Kalp Yarası’nın reytinglerine bu çabaların bir etkisi yoktu.

Nitekim, dizinin finalini bile izleyen sayısı daha önceki bölümlerden daha düşük geldi. Tüm kategorilerde ortalamanın altına gelen reytingler, AB ve ABC1’de çok daha düştü. Sadece tüm kişiler izleyici grubunun ilgi göstermesi de yeterli olmadı ve Kalp Yarası final yaparak bitti.

Neden mi bitti, çünkü konu duygusal, konu ekonomik, konu zarar etmekte olması…