Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D Sadakatsiz ile başardı, Fox TV 3 diziyle aynı sonucu alamadı!

Kanal D Sadakatsiz ile başardı, Fox TV 3 diziyle aynı sonucu alamadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay — Kanal D’nin İngiliz BBC formatı olan Doctor Foster’dan ortaya çıkan Sadakatsiz isimli dizisi büyük ilgi çekti. 60. bölümü ile birlikte 25 Mayıs Çarşamba akşamı final yapacak olan dizi, sadece Türkiye’de ilgi çekmedi. Birçok ülkeye satılan, hatta İspanya’da Cansu Dere ile Caner Cindoruk’un büyük popülerlik kazanmasını da sağlayan Sadakatsiz, BBC yöneticilerinin de takdirini kazandı.

Sadakatsiz’in 2 sezon süren bu büyük başarısının dışında BBC formatları Fox TV ekranında da uyarlama dizilerle izleyicilerin karşısına çıktı. Bu yapımlardan birisi The Split uyarlaması olan Evlilik Hakkında Her Şey idi… İlk başlarda çok iyi çıkış yapan, geniş bir izleyici kitlesini etkileyen dizi, sonraki süreçte hikayesi tıkanınca ciddi bir izleyici kaybı yaşadı. Gökçe Bahadır, Gökçe Eyüboğlu, Barış Kılıç, Sumru Yavrucuk ve Tülin Ece’nin etkili performansları ile halen devam eden dizinin final mi yapacağı yoksa devam mı edeceği de net değil.

Final yapma ihtimali beliren dizinin yurt dışı satışları nedeniyle devam edebileceği yönünde iddialar da var. Ancak Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin reytinglerine ve istikrara bakıldığı zaman Sadakatsiz kadar başarılı olamadığı gerçeği de ortada.

Kanal D Sadakatsiz ile başardı, Fox TV 3 diziyle aynı sonucu alamadı! 7

Evlilik Hakkında Her Şey dizisi dışında Fox TV ayrıca Mistress ile Happy Valley isimli BBC formatlarını da dizi olarak ekrana taşıdı. Mistress uyarlaması olan Yalancılar ve Mumları çok iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olmasına rağmen sadece 5 bölüm devam edebildi.

Happy Valley uyarlaması olan Son Nefesime Kadar da yine izleyiciler tarafından çok beğenilmedi ve beşinci bölümüyle final yaptı.

Bu tabloya rağmen BBC’nin Türkiye’de uyarlanan dizilerin elde ettiği sonuçlardan memnun olduğu ortaya çıktı.

BBC Studios içeriklerden sorumlu müdürü Sumi Connock, Türk uyarlamaların önemine işaret eden sözleriyle, memnuniyetlerini gösterdi.

World Screen dergisine konuşan Sumi Connock, “Özellikle Türkiye ve Kore gibi daha çok dizi ihraç eden ülkelerdeki başarılarımızdan memnun olduk” diye konuştu.