Ana sayfa Sosyal Medya Kanal D’de Yeni Hayat hem birinci hem de final tehlikesi yeniden belirdi!

Kanal D’de Yeni Hayat hem birinci hem de final tehlikesi yeniden belirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Reyting sonuçları televizyon sektörünün en önemli verisi… Sosyal medyada çok önemli ama sosyal medyada gündem olmanın, birinci olmanın ya da çok konuşulmanın aslında sadece etki gücü olarak kaldığı da ortada…

Yeni Hayat dizisini ele alalım… Kanal D ekranında 15 Ekim Perşembe akşamı 7. bölümü yayınlanan dizi o kadar düşük reytingler aldı ki, ilk 10 listesinde hiçbir kategoriye giremedi… Kanal D’nin önce final kararı alıp, sonra bir şans verdiği dizi geçen hafta yükseliş sergilemiş ve umutlandırmıştı. Ancak bu hafta kötü bir düşüş ile yine final tehlikesi belirdi… Peki ya sosyal medyada neler oldu?

Abda TV’nin 15 Ekim Perşembe gününü kapsayan sosyal reytinglerinde birinci dizi Yeni Hayat oldu. 51 binden fazla paylaşım ile rakiplerinden açık ara önde olan dizi nasıl oluyor da Perşembe gününün diziler arasında en sonuncu sırasında bulunuyor.

Mucize Doktor ancak 14 bin 337 ileti ile ikinci olabildi. Bir Zamanlar Çukurova ise 3 bin 11 ileti ile 4. sırada bulunuyor. Kalk Gidelim ise 4 bin 226 ileti ile 3. durumda.

Şimdi bir de reyting sonuçlarına bakalım. Bir Zamanlar Çukurova, tüm kategorilerde birinci. Mucize Doktor tüm kategorilerde ikinci… Kalk Gidelim sadece AB grubunda ilk 10’a girebildi. Yeni Hayat, ilk 10’da bile yok.

Sonuç olarak, sosyal medyada çok konuşulmanın, gündem olmanın, herkesin sizin etiketiniz ile paylaşım yapıp, rüzgar estirmesinin televizyon reytinglerine bir katkısı yok.

Bu gerçeği ortaya koyan tablo aşağıda… Yeni Hayat düşük reytinglerine rağmen sosyal medyada birinci oluyor ise, artık sosyal medyanın sadece bir etki gücü olduğu ama bunun reytinglere pek de katkısının olmadığı sonucunu çıkartabiliriz.

Kanal D'de Yeni Hayat hem birinci hem de final tehlikesi yeniden belirdi! 10