Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin yeni dizisindeki o sahnenin gerçeğini haber bültenlerinde göremezsiniz

Kanal D’nin yeni dizisindeki o sahnenin gerçeğini haber bültenlerinde göremezsiniz

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranında yeni başlayan Bir Annenin Günahı dizisinde öyle bir sahne vardı ki, birçok kişi artık o tür sahneleri haber bültenlerinde göremiyor. Haber bültenlerinin bile unutturduğu grev konusu, nasıl olduysa Kanal D’nin yeni dizisinde herkesin gözünün içine baka baka gösterildi.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu yaşanan durumu sorgulayan bir yazı kaleme aldı. Koloğlu, artık grev kavramının hayatın içinde artık yer almadığını belirterek, haber bültenlerine de üstü kapalı bir dokundurmada bulundu.

Elbette ki ülkede grev ile ilgili irili ufaklı seslerini duyurmaya çalışanlar var. Ancak artık bu tür konular haber bültenlerinde pek de yer bulamıyor. İşte tam da bu noktada Sina Koloğlu önemli bir tespitte bulundu ve şöyle yazdı:

Kanal D'nin yeni dizisindeki o sahnenin gerçeğini haber bültenlerinde göremezsiniz 7

“Ve grev…

Yerli dizilerin ‘konu’ listesinde olmayan bir kavram. Bu dizide karşımıza çıkıyor. Sadri çocukluğunun geçtiği eve gidiyor. Anıları geliyor… Sadri’nin babası Mustafa, (muhtemelen 70’li yıllar) iş yeri grevde. Küçük Sadri soruyor babasına “Grev nedir?”

Baba, “Hakkını aramak. Hakkını söke söke almak” diyor. Dizilerde grev bir konu değildir de peki yaşamın içinde? Kaç grev haberi vardır ekranda mesela? 14 milyon işçinin 1.9 milyonu sendikalı. Veriler öyle diyor. Bize bir zamanlar işçilerin hak aradıklarını ve hayatımızın içinde olduğunu hatırlatması önemli, düşündürücü aynı zamanda…”