Ana sayfa Sinema Kanser tedavisi gören Boğaç Aksoy için Mutlak filmi unutulmaz bir proje oldu

Kanser tedavisi gören Boğaç Aksoy için Mutlak filmi unutulmaz bir proje oldu

tarafından ker_def

2021’de lenf kanserine yakalanan ve doktorunun tavsiyesiyle setlere ara veren oyuncu Boğaç Aksoy’un, tedavi sürecinde rol aldığı kısa film Mutlak’ın İstanbul prömiyeri geçtiğimiz akşam ‘Digital Film Festival İstanbul’ kapsamında Çekmeköy Crea Center’da gerçekleştirildi.

Volkan Karataş’ın senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönettiği filmde, Adem karakterini canlandıran Aksoy, gösterim sonrası duygularını şu sözlerle açıkladı:

“Filmde usta sanatçı Halil Ergün’ün gençliğini canlandırmak ve onunla aynı sette olmak benim için muhteşem bir tecrübeydi.

Dünya topraklarının neredeyse tamamının kuruduğu, yer kabuğunun şekil değiştirdiği dönemde, dünyayı yeniden yeşertmek için araştırmalar yapan bir kaşifi canlandırdım. Filme dair paylaşabileceğim en önemli şeylerden biri ise çekimlerin yapıldığı sırada ikinci evre kanserdim ve aynı zamanda tedavi sürecindeydim.

Mutlak, konusuyla eş zamanlı olarak iyileşme niyetiyle ve yoğun duygularla içinde yer aldığım bir proje oldu. Doğayı yeniden yeşertebilme amacımız, benim iyileşme sürecime de motivasyon sağladı.”