Ana sayfa Dizi Haberleri Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti!

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Fox TV’de yayınlanan Kanunsuz Topraklar dizisini izleyenler için üzücü bir karar alındı geçtiğimiz hafta. Çarşamba akşamları yayınlanan dizinin 15. bölüm reytinglerinden sonra karar verildi ve finalin 16. bölümde yapılacağı öğrenildi. Gidişat dizi için zorlu bir süreci işaret ediyordu ama izleyici bir şekilde yapımcının da değişiklikler yapılacağı açıklamasıyla ümitlenmişti.

Başrollerinde Uğur Güneş ve Esra Bilgiç’in oynadıkları dizisi, hazırlık süreci ve titiz bir çalışma sonucunda ekrana gelmişti. İddialı bir yapımdı ve başrol oyuncuları, uzun zaman at binme dersleri alarak diziye hazırlanmıştı. Ayrıca 1930’ların sonunda Zonguldak’ta geçen hikaye için özel bir ön hazırlık yapılmıştı.

İstanbul’da kurulan platoda döneme uygun mekanlar hazırlanmış, tüm oyunculara özel kostümler dikilmişti. Oyuncu kadrosu özenle seçilen dizinin senaryosunu usta isim Zülküf Yücel yazdı. Yine bir başka usta isim Faruk Teber’in yönetmenliğinde başlayan ve 6. bölümden sonra da Cevdet Mercan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu bir diziydi.

Fakat tüm çabalara karşın, dizi bir türlü istenen reytingleri alamadı! Yılbaşı sonrası 3 hafta ara verildi. Koronavirüs vakaları nedeniyle uzun süren bu tatilde, dizinin yapımcı firması Gold Yapım’ın patronu Faruk Turgut, izleyiciye yenilikler yapılacağı, bazı isimlerin gideceği ve bazı yeni isimlerin geleceği müjdesini verdi. Ayrıca Gülfem ve Davut aşkının daha çok ön plana çıkarılacağı da konuşuldu.

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 13

Diziyi başından beri takip edenler için, en azından düşük reytinglere bir çare olacak yeni formüllerin ortaya konulması herkesin içini rahatlattı. Fakat tatilin ardından bir kaç bölüm yayınlanan dizinin reytingleri yine isteneni vermedi!

Kadrosunda Necip Memili, Beyti Engin, Murat Daltaban, Kaan Taşaner gibi oyunculukları ile her projeye nitelik katan isimlerin yanı sıra genç kuşağın yetenekli isimleri Hazar Motan, Eylül Su Sapan, Serdem Paçal, Doğaç Yıldız da yer alıyordu.

Başak Parlak ve Murat Daltaban ayrılırken, Emel Çölgeçen de yeni gelmişti. Ancak 15. bölümün reytinglerinin iyice düşmesi ve ilk 10 program içine bile girememesi, final kararını getirdi hemen ardından!

15. bölümüyle Kanunsuz Topraklar, tüm kişiler kategorisinde 12., AB ve ABC1’de ise 11. sırada yer aldı. Kanal, daha fazla şans tanımadı ve 16. bölümde final kararını verdi!

Bu karar sonrasında dizinin takipçileri tabii ki eleştirilerini yöneltmekte gecikmediler. Ekranda dönem işi olarak böylesi başarılı bir yapımın bu kadar kısa sürede veda etmesi, pek kabul edilebilir bir durum değil ama karar final yönünde oldu!

Ekranın bazı kaliteli yapımları, kimi zaman bu tür yol kazaları yaşamakta! Oyuncu, senaryo, hikaye vs. pek çok konuda reytingi daha yüksek kimi yapımlardan başarılı da olsa, ne yazık ki bir şekilde ilgiyi üzerlerine çekemiyorlar! Kanunsuz Topraklar da ekranın talihsiz şekilde yayınına son verilen o dizileri arasına girdi ne yazık ki!

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 14

Son Yaz, Ramo, Maraşlı gibi geçtiğimiz dönemde izleyen kişilerin kaliteli ve başarılı buldukları dizilerin finalleri de hala konuşuluyor ve eleştiriliyor. Kanalların bu dizilerin final kararları ‘haksızlık’ olarak değerlendiriliyor! Kanunsuz Topraklar da özenli bir çalışmanın ürünü olan, ekranda daha uzun süre kalmayı hakeden bir yapımdı ama maliyetler, dizinin devamını mümkün kılmadı! İzleyici sayısı artmayınca, reytinge yenik düştü!

İşte dizinin bitişine üzülen ve final kararını eleştiren izleyicilerden bazılarının görüşleri…

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 15

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 16

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 17

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 18

Kanunsuz Topraklar da Ramo, Maraşlı ve Son Yaz gibi talihsiz bir sürece kurban gitti! 19