Ana sayfa Dizi Analiz Selahaddin Eyyubi dizisi 3. bölümüyle milyonlarca izleyiciyi derinden etkiledi!

Selahaddin Eyyubi dizisi 3. bölümüyle milyonlarca izleyiciyi derinden etkiledi!

tarafından ker_def

TRT 1’in üçüncü bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvelerde devam ediyor.

TRT 1’in iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, yayınlanan üçüncü bölümüyle izleyicileri ekran başına kilitledi. Sosyal medyada da gündemden düşmeyen dizi, heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle nefesleri kesti.

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin üçüncü bölümünde neler oldu? İşte detaylar:  Selahaddin ve Süreyya, Viktorya ve Blekfort’u esir aldığı esnada Gabriel geldi. Gabriel, Selahaddin’e elindeki esirlere karşılık kendi elindeki Askalanlıları vermeyi teklif etti. Selahaddin bu teklifi reddederek, Askalan’ı almanın karşılığında Viktorya ve Blekfort’u serbest bırakmayı teklif etti.

Gabriel bu teklifi reddetti. Tam savaşacakları sırada Şahsuvar, Gabriel’i omzundan okla vurdu. Gabriel’in geri çekildiğini gören Kral Baldvin, Nureddin’i hac yolunda kan akıtmakla tehdit etti.

Öte yandan Kral Baldvin, Gabriel’i, Viktorya ve Baş Üstad’ı kurtarmazsa Askalan’ı elinden almakla tehdit etti. Süreyya, Selahaddin’e hem Askalan’ı hem de kardeşi Halil’i alamadıkları için tepkiliydi. Nureddin ise Selahaddin’i çağırtarak, yaşanan bu duruma da tepki gösterdi. Nureddin bu gizli hareketin nasıl duyulduğu konusunda Selahaddin’den hesap sordu.

Selahaddin, şövalyelerle çarpıştığı vakit ağır yaralı olanlardan birini ona ihanet eden kişiyi bulmak için sorguladı, fakat bu çaba karşılıksız kaldı. Tüm bunlar karşısında Selahaddin bir plan yaptı ve esirleri saraya götürmek yerine başka bir yere götürdü. Götürdüğü yeri sadece üst kademe devlet mensuplarına söyledi ve bu sayede haini bulmayı amaçladı.

Selahaddin’in kurduğu tuzak netice verdi ve hainin içlerinde olduğunu anladı. Selahaddin esirlerin yerini değiştirdi ve onları eski bir karargaha götürdü. İzzeddin, yaşananları Gabriel’e haber verdi. Selahaddin bir plan kurdu. Amacı Gabriel’i de tuzağa düşürmekti. Ancak Nusreddin oğlu İzzeddin’i korumak için Selahaddin’in planını Gabriel’e açık etti.

Selahaddin ormanda Nusreddin ile göz göze geldi fakat Nusreddin’in yüzü kapalıydı tam bu sırada şövalyeler saldırdı. Selahaddin tek başına bu kişiyi ararken ormanda aynı şekle bürünmüş biriyle karşılaştı bu kişi Turanşah’tı.

Gabriel, Selahaddin’e bir pusu kurdu ve Süreyya’ya Selahaddin karşılığında kardeşini vermeyi teklif etti. Süreyya, Selahaddin’i Gabriel’in tuzağına çekti ve bu anlaşmanın sonucunda Selahaddin, Gabriel’in eline düşüp ölümle burun buruna geldi. Gabriel sözünde durmadı ve Halil’i Süreyya’ya vermedi. Tüm bunlar yaşanırken Viktorya ve Blekfort’u kaçırmaya çalışan Nusreddin karşısında Nureddin ve askerleri buldu. Nureddin tam Nusreddin’in yüzünü açacakken, Nusreddin elindeki hançeri Nureddin’in karnına sapladı.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor. Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.