Ana sayfa Dizi Analiz Uğur Güneş’in başrolündeki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi reytinglerde zirveyi ele geçirdi!

Uğur Güneş’in başrolündeki Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi reytinglerde zirveyi ele geçirdi!

tarafından ker_def

TRT 1’in ikinci bölümü yayınlanan sezonun en iddialı dizisi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” ekran yolculuğuna zirvede devam ediyor. İkinci bölümüyle reytinglerde tüm kişiler, AB ve ABC1 gruplarının üçünde de çok başarılı sonuçlara imza atan dizi, pazartesi akşamlarının yeni itici gücü olmayı başardı.

Asırlar önce, mukaddes şehir Kudüs’ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini ekranlara taşıyan dizi “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”, TRT 1 ekranlarında yayınlanan ikinci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı.

Uğur Güneş’in başrolünde yer aldığı yeni tarihi dizinin bu önemli çıkışı yapması ile birlikte TRT1 uzun süre ekranda başarıyla sürdürebilecek bir proje daha bulmuş oldu.

Güçlü oyuncu kadrosu ve yüksek prodüksiyonu ile sezonun en iddialı işi olan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”de Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor.

Dizinin yönetmen koltuğuna Sedat İnci otururken, senaryosunu ise Serdar Özönalan kaleme alıyor.

İşte Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinin 3. bölümünden ilk fragman:

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi”nin ikinci bölümünde neler oldu? İşte tüm detaylar:

Turanşah’ın aldığı yanlış karar, savaşın seyrini değiştirdi. Şehinşah göğsünden yediği ok ile son nefesini verdi. Ava gitmiş olan Sultan Nureddin ise Kral Baldvin ile karşılaştı. Kral Baldvin, Sultan Nureddin’i tehdit ederek, Hac yoluna askerlerini yerleştirdiğini söyledi.

Nusreddin, Sultan Nureddin’e, Selahaddin’in divanda yargılanması gerektiğini söyledi. Şirkuh ile Nusreddin, Selahaddin’in ceza alması konusunda kararlı davrandı. Bu sırada Eyyub’un divana gelip mühim bir hakikat açıklayacağını söylemesi, Nureddin’de gerginlik yarattı. Eyyub sırrı söylemedi ancak Turanşah’ın da kabahatli olduğunu söyledi. Nureddin, Selahaddin’in Şam’da kalmasına karar verdi ve Eyyub ile görüşerek, onu bir daha sırları hakkında konuşmaması için uyardı.

Gabriel, kont olmak ve Kral Baldvin’in kardeşi Viktorya ile evlenmek istediğini söyledi. Bu istek Kral Baldvin’in her ne kadar hoşuna gitmese de kabul etti. Süreyya, Sultan Nureddin’den Askalan için yardım istedi. Bu sırada Gabriel, Sultan Nureddin’den Hac yolundan çekilmesi ve esirleri serbest bırakması karşılığında Urfa’yı istedi. Sultan Nureddin ise Gabriel’in bu isteğini reddetti. Kardeşini kurtarmak için Askalan’a girmeye çalışırken yakalanan Süreyya’yı Selahattin ve yanındakiler kurtardı. Gabriel olanlar karşısında şaşırdı ve Nusreddin ile konuşmaya gitti.

Selahaddin, Sultan Nureddin ile konuşurken baş üstadın Viktorya ile yolda olduğunu öğrendi. Askalan’a doğu yolundan gittiklerini söyleyerek, saldırmak için izin istedi. Nusreddin’in oğlu İzzeddin, Selahaddin’in planını Gabriel’e açık etmek istedi.

Öte yandan Lenard, Gabriel’e baş üstadın yolda Zengi casuslarıyla karşılaştığını haber verdi. Gabriel bu haberle Selahaddin’in doğu yolundan saldıracağını öngördü ve pusu kurmaya karar verdi. Selahaddin ise batı yoluna saptıklarını anladı ve bir tepeden onları izledi. Doğu yoluna pusu kuran Gabriel, Selahaddin ve adamlarını beklediği sırada, Selahaddin’in batı yolundan saldıracağını yazan bir ok geldi. Bu oku atan kişi Nusreddin’in oğlu İzzeddin’di. Selahaddin ve Süreyya, Blekfort ve Viktorya’nın yoluna çıkıp onları tuzağa düşürdü.