Ana sayfa Dizi Analiz Kara Ağaç Destanı dizisinin 2. yeni bölümünde Ömer büyük bir çıkmaza girdi

Kara Ağaç Destanı dizisinin 2. yeni bölümünde Ömer büyük bir çıkmaza girdi

tarafından ker_def

TRT 1’in yeni dizisi ‘Kara Ağaç Destanı’ dün akşam ikinci bölümüyle ekrana geldi. 1950’den başlayıp 1970’li yıllarda devam eden ‘Kara Ağaç Destanı’ Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün, varlığın dünyası ile yokluğun gerçeğini yan yana anlatıyor.

Başrollerinde Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım, Meltem Akçöl, Özlem Conker, Hakan Boyav, Merih Öztürk’ün yer aldığı dizinin yapımcılığını Hasan Karul üstlenirken, yönetmen koltuğunda Ufuk Hakan Eren oturuyor.

Kara Ağaç’ın ikinci bölümde neler yaşandı?

Sultan’ın köye baraj inşaatı için geldiğinin ortaya çıkmasıyla başta Ömer olmak üzere herkes büyük bir şok yaşadı. Asiye, kızına kavuşmak için köy meydanına koşsa da bu sandığı kadar kolay değildi.

Sultan, baba evine yerleşip orada yaşamaya karar verdi. Celal Ağa ise huzurunu kaçırmak için adamlarını Sultan’ın evine gönderdi. Asiye, kendini kızına siper etti ve Sultan’a saldırmalarını engelledi. Asiye, kim olduğunu açıklayamasa da Sultan’ın yanında olduğunu ona gösterdi. Celal Ağa’nın öfkesinden korkan Naile, Sultan’a uzaklara gitmesini tembih etti.

Ömer bir yandan Sultan’ı hayatında nereye koyacağını bilmezken diğer yandan da babasının evlilik dayatmasına karşı gelmeye çalıştı. Ömer, babasına karşı geldikçe Celal Ağa’nın karanlık yüzüyle tanıştı.

Celal Ağa, Ömer’i sevdikleriyle sınayarak köşeye sıkıştırmak istedi. Köylülerin ve sevdiklerinin zarar görmesine engel olmak isteyen Ömer, sonunda babasına Gülnaz’la evleneceğini söyledi. En yakın arkadaşı Merdo’nun sevdiği kadının Gülnaz olduğunu öğrenen Ömer, büyük bir yıkım yaşadı.

Ömer, olanların önüne geçmek istese de Celal Ağa’nın durmaya niyeti yoktu. Gözünü karartan Merdo, Gülnaz’la kaçmak isterken Gülnaz’ın abisine yakalandı. Çıkan tartışmada Merdo, Gülnaz’ın abisini vurdu. Devranoğulları’nın peşine düştüğü Merdo geri dönülmez bir yola girdi ve eşkıyaların yanına katıldı.