Ana sayfa Dizi Haberleri Kerem Bürsin adalet arıyor, kendisi için değil ama sektör için sözlerini sakınmıyor!

Kerem Bürsin adalet arıyor, kendisi için değil ama sektör için sözlerini sakınmıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, geçen sezon final yapan Sen Çal Kapımı dizisi ile popülerliğini bir kat daha artırdı. Yeni sezonda Lemi isimli dijital diziyle yeniden setlere dönecek olan oyuncu hayranlarını da heyecanlandırıyor. Yeni projeden detaylar da merakla bekleniyor.

Yurt dışında Türkiye’deki projelerle ünlenen ve milyonlarca hayranı bulunan oyuncu, bu noktaya sadece dizilerdeki performansı ile gelmedi. Kişilik özellikleri ile de hayranlarından büyük ilgi gören oyuncu, naif ve mütevazi tavırları ile dikkat çekiyor. Oyuncu son yaptığı açıklamada da çok önemli bir konuya değindi ve kadın ile erkek oyuncular arasındaki adaletsizliğe vurgu yaptı.

Bu mütevazilik içinde kadın haklarına, doğaya ve hayvanlara karşı sergilediği olumlu tutum ile de gönülleri kazanan Kerem Bürsin, yaptığı açıklamalarla sektördeki sorunları da gözler önüne seren bir tutum izliyor. Kerem Bürsin, sektörde erkek oyuncuların baskın olması ve daha çok kazanması gibi konularda sorulan soru üzerine dikkat çekici sözler söyledi.

Başrol erkek oyuncusunun yanına bir kadın partner arama mantığının Türkiye’de çok yaygın olduğunu, Farah Zeynep Abdullah, ‘domates seçer gibi’ diyerek eleştirmişti. Kerem Bürsin de erkek oyuncular ile kadın oyuncular arasında oluşan bu farkın, sadece Türkiye’de olmadığını ifade etti.

Kerem Bürsin adalet arıyor, kendisi için değil ama sektör için sözlerini sakınmıyor! 7

Ünlü oyuncu, “Ülkemize has bir durum değil. Dünyada maalesef biraz böyle. Sadece sektörümüzle de alakalı değil, neredeyse her sektörde böyle. Hoş değil, ama yapımcıların bence bir tık daha seçimler yapmalı” diye konuştu. Kimseyi eleştirmek istemediğini de belirten oyuncu, piyasada toksik erkekler de olduğunu ve onların hale çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Kerem Bürsin, “Bu tarz şeylere önem vermemiz lazım. Dünya önem veriyor. Başka piyasalar önem veriyor. Bizim de bence bu önemi bir tık artırmamız lazım. Şimdi yurt dışından gelen platformlar var. Onların politikasına göre bunlar çok önemli şeyler. Irkçılık, seksizim, bizim de artık bunlara çok çok önem vermemiz lazım” şeklinde açıklamada bulundu.

Başrolde yer alan bir oyuncunun partnerini seçme konusunda bazen tavır alabildiği hatırlatılınca da Kerem Bürsin, bu tavrı da doğru bulmadığını ifade etti. Ünlü oyuncu, herkesin deneme çekimlerine katılması gerektiğini ve bunun isimle veya popülerlikle bir ilgisinin olmadığını da anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bile çok ünlü isimlerin deneme çekimleri sonucunda rolleri alabildiğini anlatan Kerem Bürsin, Türkiye’de bu tür bir uygulamanın yaygın olmamasını da eleştirdi.