Ana sayfa Dizi Haberleri Kimse Bilmez dizisi atv’nin büyük taktiğini ortaya döküyor!

Kimse Bilmez dizisi atv’nin büyük taktiğini ortaya döküyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranındaki programlar ve dizilere bakıldığı zaman bunun bir taktiğin ürünü olduğu kendini hemen belli ediyor. atv’nin son dönemde dizileriyle yeniden öne çıkmasının altında da bu taktik yatıyor.

Bu taktiği sadece diziler üzerinden düşünmek de yanlış… Aslında atv ekranını genel olarak ele aldığımız zaman programların hedef kitlesine, bu programlarda yansıtılan havaya dikkat çekilir ise, dizilerin de aslında bunun devamı niteliğinde olduğu görülebilir.

Bu konuya dikkat çeken isim Medyafaresi’nden Anibal Güleroğlu oldu.

Müge Anlı, Esra Erol’un ortaya koyduğu performans, Beni Bırakma dizisinin duruşu ve ardından akşam saatlerinde yayınlanan Canevim, Kimse Bilmez dizilerini üst üste koyduğumuz zaman yaza dramatik açıdan bakan atv, izleyicileri de bu noktadan yakalama çabası içinde.

Kanatsız Kuşlar ve Kırgın Çiçekler’in tekrar bölümlerini de yayınlamakta olan atv’nin aynı mantık ile ilerleyerek reyting elde etmesi önemli bir taktik meselesi…

Anibal Güleroğlu diyor ki, “Yaz eğlenceliği formatına pek denk düşmeyen iki yeni diziyle yazı karşılayıp sezon alışkanlığını sürdüren ATV, gerek ‘Canevim’de gerekse ‘Kimse Bilmez’de romantizm veya komediden ziyade ağır havadan takılma yolunu seçenlerden.”

Kimse Bilmez dizisi atv'nin büyük taktiğini ortaya döküyor! 7

Görüldüğü üzere atv’nin acı ve dramatik içerikleri izleyicilerin ekran seçiminde önemli bir faktör olmakta.

Anibal Güleroğlu, Kimse Bilmez dizisinin de bu taktiğin bir ürünü olduğu görüşünde. 18 Haziran Salı günü 2. bölümü yayınlanan diziyi Kertenkele’ye benzeten Güleroğlu, dikkat çeken şu yorumu yapmakta:

“Keremcem ve Engin Hepileri’yi buluşturan ‘Kimse Bilmez’in oluşum yapısı ‘Kertenkele’nin mantığını anımsattı diyebilirim ilk etapta. Aldığı reytinglerle ‘Canevim’in gerisinde kalan ve çocuk-kadın ayırmadan insanlara bolca silah çekilen ekranlarda ‘Hayvana silah çekilir mi’ mesajıyla fark yaratır hale gelmeye çabalayan ‘Kimse Bilmez’e baktığımızda, ilk sezonuyla hayli izleyici toplamakla birlikte devamında başarısını sürdüremeyen ‘Kertenkele’nin daha ağır abi takılan versiyonu gibi bir tabloyla karşılaştık zira.

Kendisine yakıştırılan ‘Hoca’ sıfatıyla insanlara yol gösteren Ali’nin, Sevda ve Uygar ile kesişen yollarından türetilen hikâyenin devamı nasıl gelecek göreceğiz ama Pilot lakaplı Süleyman, Ali’ye vurgun Eczacı Duygu ve Hüdaverdi gibi karakterlerle yaratılan atmosfer ‘Kertenkele’nin tadını hissettirdi açıkçası.”