Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Kamyon bir ilk ama büyük de bir handikap ile geliyor!

Kırmızı Kamyon bir ilk ama büyük de bir handikap ile geliyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kırmızı Kamyon dizisi, Türkiye’de bir ilk… İtfaiyecilerin hikayelerinin anlatılacağı ilk proje olarak dikkat çeken dizi için ekip özel eğitimler aldı. İtfaiye teşkilatı tarafından verilen bu eğitimlerin sonuçlarını dizinin sahnelerinde yakında göreceksiniz.

Görkem Sevindik, Nilay Deniz, Ushan Çakır, Deniz Hamzaoğlu, Aslı Orcan gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı dizinin yayınlanan fragmanları büyük ilgi gördü. Çünkü böyle bir proje daha önce yapılmamıştı ve izleyiciler de itfaiyecilerin yaşadıklarını bir dizi olarak ekranda ilk kez seyretme fırsatı bulacak.

Merakın yüksek olduğu dizinin profesyonel eğitimler ile birlikte daha gerçekçi olması beklentisi de yüksek. Tabii ki burada en riskli konu yangınlar olacak. Alev Alev dizisinden de hatırlayacağınız üzere bir yangın sahnesi çekmek çok zorlu bir iş ve inandırıcı olması da buna daha da büyük zorluk katıyor.

Kırmızı Kamyon bir ilk ama büyük de bir handikap ile geliyor! 8

Kırmızı Kamyon dizisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, özellikle yangın sahnelerine dikkat çekerek, şu yorumda bulundu: “Yangınların inandırıcı olması ve itfaiye erlerinin öykülerinin ilgi çekmesi noktasında kurguya büyük iş düştüğünü unutmamak lazım. Çoğu yerli dizideki gibi duman çıkartmayan, birbirinden alakasız noktalarda meşale gibi alevlerden ibaret olan ve içinde kalana etkisi, yüze çalınmış bir parça isten ibaret yangın tablosu sunulmamalı izleyiciye.”

Kırmızı Kamyon bir ilk ama büyük de bir handikap ile geliyor! 9

Dizinin gerçeklikten ödün vermemesi başarısının da en önemli kıstası olacaktır. Eğer gerçeklikten ödün verilir ise bu durum başarısızlığı da getirebilir. Ayrıca dizi dram ağırlığı yüksek bir yapım ve duygusallık da işin içine yoğun şekilde girecek. İtfaiye erlerinin hayatlarına ne kadar dokulunacak bu konu da merakla bekleniyor. Şayet fazlaca aşk – meşk meselesi olur ise bu durum izleyicinin ilgisinin azalmasına yol açabilir.

Kırmızı Kamyon bir ilk ama büyük de bir handikap ile geliyor! 10

Anibal Güleroğlu, dizinin başarısının anahtarının ne olacağını ise şu sözleriyle ifade etti:

“Kurgularla hayata dokunmak hem kolay hem de zor. İşin inceliklerini kavrayabilenler, insanların hangi detaylarla kurgulara adapte olabileceklerini bilip ona göre gelişim yaratıyor ve başarıya ulaşıyorlar. ‘Kırmızı Kamyon’un hayata dokunması, duygulara hitap etmesi ve rakiplerle mücadele gücü ne oranda olacak, izleyip göreceğiz.”