Ana sayfa Sosyal Medya Kırmızı Oda dizisiyle ilgili yurt dışında gurur verici gelişmeler yaşanıyor!

Kırmızı Oda dizisiyle ilgili yurt dışında gurur verici gelişmeler yaşanıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Cuma akşamları tv8 ekranında yayınlanmakta olan psikolojik gerilim türündeki Kırmızı Oda, ana akım medya kanallarında yayınlanan türlerden çok farklı. Bu yüzden de büyük ilgi gördü. Binnur Kaya’nın başrolünde yer aldığı dizinin en önemli farkı ise, 6-7 bölümlük hikayeler ve bu hikayeleri canlandıran ünlü isimlerin yüksek performansları.

Bugüne kadar birçok ünlü isim diziye katkı sundu. Evrim Alasya, Meliha Sözen, Burcu Biricik, Aslıhan Gürbüz akıllarda kalan karakterleri canlandırdı ve reytinglerin de yüksek gelmesine büyük fayda sağladı. Dizi yaşanmış olaylardan esinlendiği için de hikayelere farklı bir gözle bakılıyor. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek hayattaki deneyimlerinden senaryolaştırılan Kırmızı Oda sadece ülkemizde değil, yurt dışında da büyük ilgi görmeye başladı.

Eccho Right firması tarafından hakları yurt dışında satışa çıkartılan dizi ile ilk olarak İsveç’in ilgilendiği ortaya çıkmıştı. İsveç ülke televizyonunun ardından yeni talipler de olduğu bilgisi geldi.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, köşe yazısında şu detayları aktardı: “Bu diziyi sürpriz bir ülke televizyonu aldı: İsveç. Yeni haber ise, bu projenin uyarlama hakkını almak isteyenlerin olduğu yönünde. Yurt dışı pazarlaması Eccho Right’ta. Şirket yetkilisi özetle, “Çok sayıda uluslararası yayıncı ve yapımcı uyarlama haklarını almak istiyor” demiş. (Kaynak: World Screen)”

Sina Koloğlu, dizinin alışılagelmiş açık kanal yerli dizi anlayışına yeni bir değişiklik getirdiğini belirttiği yazısında, geçmişteki travmalarla ilgili sahnelerin ise Yeşilçam formatına evrildiği eleştirisinde bulundu.