Ana sayfa Dizi Haberleri Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer ikilisi tarihi bir sınav verecek!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer ikilisi tarihi bir sınav verecek!

tarafından ker_def

TRT 1’in Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük komutanın hikayesini ekranlara taşıyan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” birinci bölümüyle 13 Kasım Pazartesi saat 20’de izleyiciyle buluşacak.

TRT 1’in etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren, mukaddes şehir Kudüs’ü işgalden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin hikayesini ekranlara taşımaya hazırlanan “Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi” heyecanla beklenen dizilerin başında geliyor.

Başrol erkek oyuncusu olarak Uğur Güneş’in ağırlığını hissedeceğimiz hikaye, güçlü bir tarihi gerçeğe dayanıyor. Müslümanların önemli komutanlarından Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’teki Haçlı dönemini bitiren bir isim olması diziyi ayrıca önemli kılıyor.

Uğur Güneş’e bu yeni dizide genç oyuncu Dilin Döğer eşlik edecek. O Kız isimli Kanal D dizisiyle parlayan Dilin Döğer, çok zor bir görev üstlenmiş oldu. İki oyuncu için de Müslüman camiasında geniş bir yankı bulması beklenen bu proje büyük bir kariyer gösterisi olarak öne çıkıyor.

Savaş sahnelerinin de çok merak edildiği yeni dizide Uğur Güneş’in aksiyon sahnelerindeki başarısını da yeniden gözlemleme şansı bulacaksınız. Oyuncu geçen sezon da Al Sancak isimli aksiyon dizisinde bir asker rolüyle yine hayranlarını mest etmişti.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer ikilisi tarihi bir sınav verecek! 7

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin 13 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan birinci bölümünün konusu şöyle:

Haçlı istilalarının İslam Alemini kasıp kavurduğu 12.yy da Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuş, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, “Cihana adalet Kudüs’e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş, bu uğurda Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri’nin başıdır.

Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılar’a yardım etmek ister. Fakat büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Bu sebeple devlet divanından Selahaddin’e izin çıkmaz. Fakat Selahaddin divan kararına rağmen Askalanlılar’a yardıma gider.

Selahaddin’i şimdi zorlu engeller bekliyordur. Bu zorlu savaşın ortasında Askalan emirinin kızı Süreyya ile aralarında sevda kıvılcımı tutuşur. Fakat bu savaşta birlik olsalar da ikisi de düşman taraftadır. Yüreklerine düşen sevda kıvılcımı büyüyecek midir yoksa bu savaş düşmanlıkları daha da mı alevlendirecektir? Selahaddin, Askalan’ı kurtarıp hedefine ulaşabilecek midir? Devletin ve sultanın emrini çiğneyip Askalan’a gittiği için cezalandırılacak mıdır?