Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman 115. bölüme Osman Bey’in Orhan Bey acısı damga vurdu

Kuruluş Osman 115. bölüme Osman Bey’in Orhan Bey acısı damga vurdu

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 115. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da; Moğol Komutan Nayman’ın Uçlar’a gelişi ve Osman Bey’in zehirlenme sonucu felç olan oğlu Orhan Bey’i kucağında taşıdığı final sahnesi bölüme damga vurdu.

#OsmanBeyim etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. ‘Kuruluş Osman’ın 115. Bölümünde; Osman Bey, tehlikenin farkındaydı ve Nayman’ın topraklarına yaklaştığını Beyler’e bir kez daha hatırlattı. Karesi Bey’in Osman Bey’in teklifine olumlu yaklaşması diğer beylerde hoşnutsuzluğa sebep oldu, beyler arasında anlaşmazlık başladı. Nayman’a karşı bir ordu kurulma kararı alındı ancak Osman Bey, İsmihan Sultan tarafından ordudan men edildi.

Nayman Uçlara gelmiştir. Nayman, Uçlar’a geldiğinde “Komutanınız gelsin!” diye seslenmesine İsmihan Sultan öne çıkarak “Buradayım Komutan Nayman!” şeklinde cevap verirken Nayman, komutan olarak karşısında Osman Bey’i görmeyi bekliyordu. Nayman “ Osman size ne dedi? Nayman ordularını dağıtacak burada durmayın dedi! Siz ne yaptınız? Baştan kaybettiniz. En sevdiğim, ahmak düşmanlar, kolay ganimet, bolca kan! Meydana çıkalım. Uzun sürmeyecektir mağlubiyetiniz! Çünkü siz konaklarda, saraylarda evcilleştiniz! Ben bozkırın aç kurduyum!” diyerek diyet olarak dört yüz sandık altın, vergilerin üç katına çıkmasını, on bin at ve bin köle olmak üzere halkın çocuklarını istedi.

Ağabeyi Orhan Bey’in felç olmasından kendisini sorumlu tutan Alaeddin Bey, babası Osman Bey’le beraber tekerlekli sandalye yaptı. Osman Bey, Orhan Bey’in “Ne elim ne ayağım tutar… Gayrı pusat tutamayacağım ben baba! Ben öldüm! Bu yatak da mezarımdır.” sözlerine karşılık “Tutacaksın evlat! Pusat da tutacaksın ayağa da kalkacaksın! Yeise düşmek yok! Gayrı yatma vakti bitti oğul! Ayağa kalkabilmek için evvela bu otağdan çıkacaksın!” diyerek Orhan Bey’e, destek olmak amacıyla o’nu oba halkının gözü önünde önce kucağına aldı sonra da tekerlekli sandalyesine oturttu. Osman Bey, “Sen kalkacaksın Orhan, sen ayağa kalkacaksın, memleket ayağa kalkacak!” diyerek bütün Kayı Obası ile birlikte oğluna destek oldu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.