Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisi 112. bölümde ceza kesildi, son sahne olay oldu!

Kuruluş Osman dizisi 112. bölümde ceza kesildi, son sahne olay oldu!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 112’inci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı.

‘Kuruluş Osman’da Osman Bey’in “Gideceksiniz! Garbın denize dayandığı yere kadar! Sizi kıyamet gününe kadar kovalayacağız! Ya sürülüp ya yok olup gideceksiniz!” diyerek Kantakuzenos’un cezasını kestiği sahne, bölüme damga vurdu.

#OsmanBey etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Dizi reytinglerde tüm kategorilerde açık ara birinci sırada yer aldı.

‘Kuruluş Osman’ın 112’inci bölümünde; Sultan Alaeddin’in emriyle zindana hapsedilen Osman Bey ve Bala Hatun, eski günlerini yad ettiler. Osman Bey, uzun zaman önce Bala Hatun’a verdiği çiçeği hatırlatması üzerine Bala Hatun da “Essah ya! Evvelinde sen bana çiçekler getirirdin Osman Bey! Devlet işlerine dalınca ardı arkası kesildi!” şeklinde cevap verdi. Osman Bey, zindandan çıktıklarında Bala Hatun’a verdiği ‘sevgi çiçeği’nin yetiştiği yere gideceklerini söylemesi üzerine zindandan çıkıp çıkmayacaklarından emin olamayan Bala Hatun’a “Neyi atlatmadık ki Bala’m! Bu bizi yıksın! Şimdi esiriz, sonra hür! Sen hiç tasa etmeyesin!” sözleriyle güç verdi.

İsmihan Sultan, Sultan Alaeddin’in Osman Bey’le ilgili verdiği hükümden hoşnut değildir. İsmihan Sultan Osman’la ilgili planını devreye sokabilmek için onu Kantakuzenos ve Olof’a kaçırttı. Fakat bunu ‘’Osman Bey firar etti’’ diyerek lanse etti. Osman Bey’in Sultan Alaeddin’e isyan ettiğini öne sürerek Kayıların Yenişehir’i boşaltmalarını istedi. Yenişehir Ahalisi bir yandan kıtlık bir yandan hastalıkla boğuşurken, Malhun Hatun ve Kumral Abdal hastalığa çare bulmaya çalıştılar.

Osman Bey, Kantakuzenos’u Kutsal Haç’ı alması için çobanın yanına göndererek şifreli bir mesaj iletti. Şifreyi anlayan çoban, Kantakuzenos’u Osman Bey’in kurduğu tuzağa çekti. Öte yandan Çoban, Osman Bey’in Alplerine de haber gönderdi. Kutsal Haç yerine karşısında Osman Bey’i ve Alplerini bulan Kantakuzenos şoka uğradı. Alpler, Kantakuzenos’un askerlerini biçerken Osman Bey de Kantakuzenos’a diz çöktürdü. Kantakuzenos’un “Bu topraklara sadece acı getirdiniz!” sözlerine karşılık Osman Bey “Biz acıyı dindireniz! Getiren sizsiziniz! Senin de acını dindireceğim! Kelleni alarak!” sözleriyle yanıt verdi.

Bozguna uğraması ve diz çökmesine rağmen Kantakuzenos “İntikamım senden alınacak! Hatunundan! Çocuklarından! Ölülerinin kemiklerine kadar yakacağız! Sizi bu topraklardan tamamen sileceğiz! Göreceksin!” şeklinde meydan okurken Osman Bey de “Yoo… Gideceksiniz! Garbın denize dayandığı yere kadar! Sizi kıyamet gününe kadar kovalayacağız! Ya sürülüp ya yok olup gideceksiniz!” diyerek Kantakuzenos’un cezasını tek bir kılıç darbesiyle kesti.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.

İşte 18 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanacak olan 113. bölüm fragmanı: