Ana sayfa Dizi Fragmanları Kuruluş Osman dizisi 137. bölüm analizi; Osman Bey’den büyük oyun

Kuruluş Osman dizisi 137. bölüm analizi; Osman Bey’den büyük oyun

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 137. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı. Dizinin tüm izleyici gruplarında birincilik elde etmesi başarısını tekrarladığı anlamına geliyor.

Kuruluş Osman’ın 137. Bölümünde Osman Bey’in biadını geri çekmesi bölüme damga vurdu. Kuruluş Osman’ın 137. Bölümünde Osman Bey ve Yakup Bey, evlatlarının Kestel’de esir tutulduğunu öğrenir öğrenmez soluğu karargahta aldılar. Kestel Tekfuru, Orhan Bey ve Mehmet Bey’in özgürlüğüne karşılık Osman Bey ve Yakup Bey’den kaleleri, hazineyi ve kendilerine vergi ödemelerini istedi. Yakup Bey; kaleleri teslim etme kararı alırken, Osman Bey ise bu karara karşı çıkarak bir oyun kurdu.

Osman Bey, “Türk’ün ayak bastığı yer ona yurt olur” düsturuyla soğukkanlılığını koruyarak hem hedefi olan Kestel Kalesi’ni fethetmek hem de Orhan Bey ve Mehmet Bey’i almak için bir oyun kurdu. Kurulan oyuna göre, saraydaki hain Holofira’ymış gibi gösterilerek o’nu saraydan güvenli bir şekilde çıkardılar. Bu sayede Holofira’nın Kestel’e hakimiyeti kullanılarak Osman Bey, Malhun Hatun ve alplar Kestel Kalesi’ne sızdı. Çeşitli işkencelere maruz kalan Orhan Bey ve Mehmet Bey, esir tutuldukları zindandan kurtarıldı.

Osman Bey, daha önceden Lefke Kalesi’nde kendisine oynanan oyuna cevap olarak ahalinin önünde, Uç Pazar’da Yakup Bey’in oğlu Mehmet Bey’i kurtardığını, Kestel Kalesi’nin artık Kayı mülkü olduğunu ve gaza yapacağı için önceden Yakup Bey’e biadını açıklayan Osman Bey, şu sözlerle hem biadını geri aldığını hem de Kestel Kalesi’ni fethettiğini ilan etti:

“Sana verdiğim biadı gayrı geri çekerim! Kime sultan olursan ol! Bana sultan değilsin! Kayı’ya sultan değilsin! Ahalime sultan değilsin! Gayrı ne yanındayım, ne ardında! Beni görmek istersen karşına bakacasın! Biz artık seninle rakibiz!”

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.