Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisinde büyük oyun kuruldu!

Kuruluş Osman dizisinde büyük oyun kuruldu!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 92’nci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Kuruluş Osman’ın heyecanla takip edilen 92’nci bölümüne Osman Bey’in, kurduğu oyunla karanlığın elçisi Usta Arius’u ele geçirmesi ve infaz etmesi ile İnegöl’ü kuşatması damgasını vurdu. #YenidenDiriliş etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. ‘Kuruluş Osman’ tüm kategorilerde açık ara birinci sırada yer aldı.

‘Kuruluş Osman’ın 92’nci bölümünde Osman Bey, sonunda İnegöl Tekfuru Nikola’yı ele geçirir. İnegöl fethi için hazırlıkların yapıldığı gizli karargahı Barkın’dan öğrenen Nikola, karargaha baskın düzenler. Alpları şehit eden Nikola, Demirci Davut’a kılıcını saplayacakken Osman Bey ve Alpları yetişir.

Osman Bey, Nikola’nın saldıracağı istihbaratını Yarhisar Tekfuru Basileus’un yanına yerleştirdiği yeğeni Aktemur’dan almıştır. Osman Bey, Nikola’yı sırtından okla vurup yakalar. Herkes Nikola’nın acı ölümünü beklerken, Osman Bey onu öldürmez. Nikola esir edilerek Kayı obasına götürülür. Osman Bey, Nikola karşılığında İnegöl’ü ister.

Usta Arius, Kayı obasındaki casusu Barkın’ı kullanarak şartları kendi lehine çevirmek ister. Barkın’la kurdukları oyunla Selvi Hatun ve obanın hatunlarını yaylağa giderken Komutan Ramanos tarafından kaçırılır. Ramonos, Selvi ve obanın hatunları karşılığında Osman Bey’den Nikola ve Bilecik’in fethi sırasında esir düşen askerleri ister. Barkın Bey’den şüphelenen Osman Bey, Selvi Hatun’un kaçırılmasının bir oyun olduğu düşünür ve kendi oyununu kurar.

Aktemur’dan, Usta ve Komutan Romanos’un madeni ele geçirip sonra da patlatacaklarını öğrenen Osman Bey tuzak kurar. Ardı ardına kurduğu oyunların sonuna gelen karanlığın elçisi Usta, Osman Bey’in eline düşer. Usta ve adamları madende ellerinde arabalarla hiçbir şeyden habersiz gibi çalışanlara saldırırlar. Saldırdıkları bu adamların Osman Bey’in yerleştirdiği Alpler olduğunu görürler. Tuzak kurduğunu sanırken tuzağa düşen Usta’nın karşısına Osman Bey çıkar.

Osman Bey, Usta’ya kılıcını vurur ve onu yere düşürür, maskesini çıkartır. Onun İbrahim Fakih kılığına bürünmüş kişi çıkması ile şaşkınlık yaşayan Osman Bey “Söğüt’ü tepemize yıkmaya kalktın. Mari’ye, Umur Bey’e, İvaz Bey’e kıydın. Şeyh’imin canına kastettin” diyerek Usta’yı infaz eder. Usta’nın cezasını veren Osman Bey, Kayı Alpları ve emrinde ki Türkmen Boylarıyla İnegöl surlarına dayanır ve kaleyi kuşatır.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki üçüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.