Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisinin Brezilya’dan gelen ziyaretçilerinin anlattığı bir gurur dolu gerçeklik var!

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya’dan gelen ziyaretçilerinin anlattığı bir gurur dolu gerçeklik var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin yurt dışında çok geniş bir hayran kitlesine sahip olması, Anadolu’dan çıkan hikayelerin gücünün de etkisini taşıyor. Özellikle de tarihi dizilere gösterilen ilgi, aynı zamanda yurt dışındaki farklı kültürlerdeki insanları Türk tarihini öğrenmeye iten bir etkiyi beraberinde getiriyor.

Hem Türkiye’nin turizmine yaptığı katkılar hem de Türk kültürünün yurt dışında geniş kitlelere yayılması noktasında dizilerin çok önemli bir misyon üstlendiğini görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde Kuruluş Osman dizisinin setine yapılan ziyaret de önemli mesajlar veriyor.

Brezilya’dan gelen kadın izleyicilerin oluşturduğu grup, Kuruluş Osman dizisinin çekimlerinin yapıldığı platoda ağırlandı. Her şeyden önce dizi ekibinin bu yoğun çalışma temposu içinde ziyaretçilerine de özen göstermesi güzel bir misafirperverlik olarak gözüküyor.

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya'dan gelen ziyaretçilerinin anlattığı bir gurur dolu gerçeklik var! 9

Ancak bu ziyaretin verdiği bazı mesajlar da var. Genelde dram, aşk ve romantik komedi hikayelerinin yurt dışında çok sevildiğine yönelik bir ön yargı bulunuyor. Aslında Diriliş Ertuğrul ile bu ön yargı biraz kırılmıştı ama Kuruluş Osman dizisinin de çok uzak bir ülke olan Brezilya’da bu kadar çok sevilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye ile birlikte 65 ülkede yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin ulaşma potansiyeli olan 2 milyar insan arasında çok farklı diller ve kültürler bulunuyor. Türkiye’ye çok uzak bir Latin Amerika ülkesi olan Brezilya’da Kuruluş Osman dizisine gösterilen bu yakınlık da dizilerin kültürel yakınlaşmalar için ne kadar önemli bir rolünün olduğunu ortaya koyuyor.

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya'dan gelen ziyaretçilerinin anlattığı bir gurur dolu gerçeklik var! 10

Dizinin hayranları Brezilya’da 55 bin üyeye sahip Portal Ottoman Club isimli gruptan oluşuyordu ve çoğunluğu da kadın izleyicilerdi. Brezilya’da Osmanlı adına kurulan bir grup olması ve bu grubun 55 bin üyeyi kapaması da ilginç bir detay olarak gözüküyor.

37 kişiden oluşan yabancı misafirlerin bu sevgisi ve ilgisinin Türk dizilerinin dünya çapındaki etkisinin bir yansıması olduğu gözüküyor.

Kuruluş Osman dizisinin Brezilya'dan gelen ziyaretçilerinin anlattığı bir gurur dolu gerçeklik var! 11