Ana sayfa Sosyal Medya İsmail Ege Şaşmaz’ın Barış Akarsu performansı kariyerinin en unutulmaz işi olacak!

İsmail Ege Şaşmaz’ın Barış Akarsu performansı kariyerinin en unutulmaz işi olacak!

tarafından ker_def

Bir dönem Anadolu rock müzikte fırtınalar estiren, sesi, şarkıları ve yorumuyla milyonların gönüllerinde taht kuran, müzik tarihinin efsane sanatçılarından Barış Akarsu’nun yaşam öyküsünü anlatan “Barış Akarsu Merhaba” filmi, 18 Kasım’da vizyona giriyor. İsmail Ege Şaşmaz da ünlü müzisyeni canlandıran kişi olarak gündemin ilk sırasına yerleşecek gibi gözüküyor.

Müzikseverlerin özlemle beklediği filmin afişini ise sanatçının hayranları belirledi. Filmin instagram sayfasından paylaşılan üç afiş arasından birini seçen hayranları, vizyon tarihini heyecanla beklediklerini belirterek filme övgüler yağdırdılar. Filmin afiş oylamasına beş binin üzerinde kişi katıldı.

İsmail Ege Şaşmaz'ın Barış Akarsu performansı kariyerinin en unutulmaz işi olacak! 9

İsmail Ege Şaşmaz, yeni rolü için uzun bir hazırlık döneminden geçti. Barış Akarsu’nun öldüğü yaşta olduğunu söyleyen oyuncu, onun hayranlarından birisi olduğunu da röportajında ifade etmişti. İsmail Ege Şaşmaz, ünlü müzisyene olan benzerliği ile de bu film için tercih edilebilecek en iyi isim olarak da öne çıktı.

Barış Akarsu’nun hayatından sinemaya aktarılan filmde İsmail Ege Şaşmaz, oyunculuğu kadar sesiyle de adından söz ettirecek. Barış Akarsu’nun hayatını izlerken duygusal anlar yaşayacak hayranları, İsmail Ege Şaşmaz’ın seslendirdiği şarkılarla coşacak ve müzikte nostaljik bir yolculuğa çıkacak.

Barış Akarsu Merhaba isimli sinema filmi, İsmail Ege Şaşmaz’ın kariyer yolculuğunda çok farklı bir dönemi temsil edecektir. Şimdiye kadar rol aldığı yapımlarda iyi performanslar sergilese de bu projenin genç oyuncunun en çok akılda kalacak projesi olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

İsmail Ege Şaşmaz'ın Barış Akarsu performansı kariyerinin en unutulmaz işi olacak! 10

Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol gibi isimlerin de başrolünde yer aldığı film, Türkiye’nin yanı sıra 23 ülkede gösterime girecek.

Yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Mert Dikmen’in yaptığı filmin senaryosunu ise Mert Dikmen ve Can Anar kaleme aldı.

18 Kasım 2022’de Türkiye’nin yanı sıra 10 Avrupa, 10 Ortadoğu ülkesi, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’da gösterime girecek filmin müziklerini ise Eser Taşkıran ve Mehmet Can Erdoğan yaptı.

SES YARIŞMASIYLA STARLIĞA UZANAN BİR HİKAYE

Amasra’da 29 Haziran 1979’da dünyaya “merhaba” diyen Barış Akarsu’nun hikayesi, müzik yolculuğuna yön veren Ereğli’deki günlerinden, yaşamının dönüm noktasını oluşturan İstanbul’daki ses yarışmasına uzanıyor. Film, Barış’ın “Yalancı Yarim” dizisi için bulunduğu Bodrum’da noktalanan; tamamlanamayan hayallerine, yarım kalmışlıklarına ışık tutuyor…

İsmail Ege Şaşmaz'ın Barış Akarsu performansı kariyerinin en unutulmaz işi olacak! 11

‘TEK BİR ŞEY OL, EN İYİSİNİ OL’

Remzi Dedesi ile balığa çıkan, tuttukları balıkları ailesiyle keyifle yiyen küçük Barış’ın daha çocuk yaşlarda müziğe olan ilgisi, ailesinin gözünden kaçmaz. Adını da zaten Barış Manço’dan almıştır… Dedesi, lise mezuniyeti için ona hediye olarak bir gitar bir de çok sevdiği Halikarnas Balıkçısı’nın “Aganta Burina Burinata” kitabını alır. Ama o hediyeleri vermeye yetmez ömrü… Dayanamaz kalbi… Barış, ne o kitabı yanından ayırır ne de dede nasihatı olan ve filme de damga vuran o özlü sözü: ”Tek bir şey ol, en iyisini ol.”

“Barış Akarsu Merhaba”, 18 Kasım’da sinemalarda…