Ana sayfa Sosyal Medya Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dede’si Köksal Engür yine dede rolüyle Kırmızı Oda’da

Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dede’si Köksal Engür yine dede rolüyle Kırmızı Oda’da

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk sinemasının güçlü isimlerinden, tiyatronun sevilen ünlüsü Köksal Engür, yer aldığı dizilerde de iz bırakan birisi… 1947 doğumlu olan usta oyuncu 73 yaşında ve kariyerine o kadar çok proje sığdırdı ki, saymakla bitmez…

Köksal Engür, dizi hayranlarının en çok da Leyla ile Mecnun’daki Ak Sakallı Dede olarak hatırladığı bir karakter ile akıllara yazılmıştı. 1980’lerin sonundan itibaren dizi projelerinde de gördüğümüz oyuncu, Zerda dizisindeki Sıddık ile de unutulmaz bir performans ortaya koymuştu.

Dudaktan Kalbe dizisinde Sait olarak da izlediğimiz Köksal Engür, en son Dudullu Postası isimli dijital dizi projesiyle setlerde yer almıştı. Birçok sinema filminde de farklı karakterlere imzasını atan oyuncu 2017 yılındaki Ver Elini Aşk isimli televizyon dizisinden 3 yıl sonra bu sefer de Kırmızı Oda ile yeniden ekrana dönüş yapıyor.

Cuma akşamlarının beğeniyle izlenen tv8 dizisi Kırmızı Oda’nın yeni konuk ünlüsü olmaya hazırlanan Köksal Engür, toplam 4 bölüm izleyicilerin karşısında olacak.

Leyla ile Mecnun'un Ak Sakallı Dede'si Köksal Engür yine dede rolüyle Kırmızı Oda'da 7

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın TV100’deki haberine göre Leyla ile Mecnun’un Ak Sakallı Dede’si Engür, bu sefer de Meriç Aral’ın canlandırdığı doktor Ayşe karakterinin dedesi olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

1 Ocak Cuma akşamı Binnur Kaya’nın başrolünde yer aldığı Kırmızı Oda dizisinin 18. yeni bölümü yayınlanacak. Burcu Biricik, Aslıhan Gürbüz, Sema Keçik ve Bora Koçak konuk oyuncular olarak yapımda yerlerini alacak.

‘Kırmızı Oda’nın 18. yeni bölümünde; Selvi (Sema Keçik), geçmişiyle hesaplaşıp yepyeni bir hayatın kapısını sonuna kadar açar. Boncuk’un (Burcu Biricik) gördüğü halüsinasyonlar azalmaya başlayınca Doktor Hanım’la daha sıkı bir bağ kurar ve doğduğu evde yaşadığı felaketi ve Can’la kurduğu arkadaşlığı anlatır.

Birlikte yola çıktığı Yavuz’un (Bora Koçak) kendisine yaşattığı travmatik deneyimin Kumru’yu (Aslıhan Gürbüz) intikam almaya zorlaması Doktor Hanım endişelendirir. Gittikçe daha kötü bir ruh haline bürünen Doktor Ayşe kritik kararını Doktor Hanım’la paylaşır.