Ana sayfa Dizi Haberleri Maria ile Mustafa dizisinin sorunu kendisi değil, dış etkenler!

Maria ile Mustafa dizisinin sorunu kendisi değil, dış etkenler!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranlarında Pazar akşamları yayınlanmakta olan Maria ile Mustafa dizisinde usta yönetmen Faruk Teber güzel bir hikaye anlatımı ve harika çekim teknikleri ile görsel bir şölen oluşturdu. Jessica May ve Hilmi Cem İntepe’nin kısa sürede birbirleri ile uyum sağlamaları, enerjilerinin de tutması dizi adına çok önemli bir gelişme oldu.

atv izleyicisinin bu tür aşkları sevdiği ve böyle hikayelere önem verdiği gibi bir düşünce hakim… Ancak, bu düşünce tam olarak da reytinglerde kendisini bulmuş değil. Yani atv izleyicisinin böyle aşkları sevdiği düşüncesi Maria ile Mustafa dizisinden sonra değişebilir…

Dizinin ilgi çeken bir hikayesi ve başarılı oyunculuk performansları olmasına rağmen, düşük reyting almasının altında aslında dış etkenler yatıyor. Savaşçı dizisi stoktaki 3 bölüm yayınlanınca atv’nin dizisi bundan kötü etkilendi. Şimdi de Öğretmen dizisi Savaşçı’nın yerine Pazar gününe geliyor ve yine çok güçlü bir rakip olacaktır.

Bir diğer gelişme ise Show TV’nin Arıza dizisiyle büyük bir çıkış yakalaması. Tolga Sarıtaş yine şaşırtmadı ve aksiyon dolu bir yapım ile izleyicinin gönlüne girmeyi başardı. Ayça Ayşin Turan ile de iyi bir dizi çifti oldular… Sonuç olarak bu dış etkenler, en çok da Maria ile Mustafa dizisini olumsuz etkiledi.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yaptığı değerlendirmede Maria ile Mustafa’nın sorununa şöyle değindi:

“Maria ile Mustafa başlamadan önce ‘Biz böyle aşkları severiz’ diyerek yorumda bulunduğum bir dizi. Kısmen yanılmadım da… Total grubu ilgisini esirgemedi… Ta ki ‘Arıza’ ve ‘Savaşçı’ devreye girene dek! Güçlü rakiplere, sayısız kere işlenmiş içeriğin bezginliği ve zoraki performanslar da eklenince… Yegâne sermayesi engellerin ortasındaki imkânsız aşk olan dizi, izleyici topladığı Total’de altlara kayarken AB’de ilk 10’a dahi giremedi. Bu gidişle daha da düşer mi bilemem ama ‘Maria ile Mustafa’ aslında yaz dizisi olacak nitelikteki bir yapımdı. Zamanlaması salgından olsa gerek şaştı.”