Ana sayfa Dizi Haberleri Masumiyet biterken, Savaşçı nasıl devam edebiliyor? İşte sırrı burada!

Masumiyet biterken, Savaşçı nasıl devam edebiliyor? İşte sırrı burada!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV, dün akşam Masumiyet isimli dizisinin final bölümünü yayınladı. 13 bölümlük bir macera olarak akıllarda kalacak olan dizi kadına şiddet konusunda bir misyon yüklenmişti. Ancak dizinin pahalı bir prodüksiyon olduğu da biliniyordu. Hülya Avşar, Deniz Çakır ve Mehmet Aslantuğ gibi 3 ünlü ismi bir araya getirmek hiç de kolay bir durum değil.

Serkay Tütüncü, İlayda Alişan ve Deniz Işın’ın performanslarıyla da öne çıktıkları Masumiyet dizisinde hikaye çok güzel ve güçlü olmasına rağmen, maliyetler nedeniyle final kararı alındı. Fox TV, kadına şiddet konusunda attığı önemli adımı ve misyonu sürdürmek istemedi, yani zararı göze almadı… Ancak Masumiyet dizisinin reytingler noktasında Savaşçı dizisinden çok daha iyi sonuçlar aldığı gerçeği de ortada.

Savaşçı ilk 4 sezonu ile büyük beğeni topladı ama 5. sezon bir hayli geç ekrana döndü. Tamer Karadağlı rüzgarı ile geçilen 6 bölümün ardından, geçtiğimiz Cumartesi 6 yeni oyuncunun katılımıyla da yeni bir dönem başladı.

Ancak Savaşçı dizisinin Cumartesi rekabetinde düşük oranlar almaya devam etmesi kara kara düşüdürüyor. Savaşçı, final yapan Masumiyet dizisinden daha düşük oranlar alan bir yapım. Masumiyet’in final bölümü öncesinde çarşamba günleri yayındayken Savaşçı’dan çok çok iyi reytingler alabiliyordu.

Masumiyet biterken, Savaşçı nasıl devam edebiliyor? İşte sırrı burada! 7

Masumiyet gün değiştirip pazartesi akşamına geçtiği son 2 bölümüyle de ortalama oranlar elde etti. Savaşçı dizisi ise geçtiğimiz gün 106.bölümüyle totalde bir miktar yükseliş sergileyerek umut verdi.

Savaşçı 106. bölümüyle tüm kategorilerde 6. sırada yer aldı belki ama, AB ve ABC1 reytingleri pek de iyi değil. Ancak Masumiyet dizisinin final bölümü reytingleri bile AB ve ABC1 noktasında Savaşçı’nın bir hayli üzerinde bulunuyor. Masumiyet de tüm kişiler kategorisinde Savaşçı’nın gerisine düştü.

Sonuç olarak, Fox TV’nin bir dizisi final yaparken AB ve ABC1’de daha zayıf görünen dizisi Savaşçı yoluna devam edebiliyor. Bu denklemde önemli nokta ise maliyet.

Masumiyet dizisinin maliyetleri çok yüksek bir projeydi. Savaşçı ise anlaşılan Masumiyet’e nazaran bütçesi daha düşük bir yapım. Savaşçı dizisi bu düşük kalan performansını yükseltebilecek mi bilinmez, ama Fox TV’nin durumdan memnun olmadığı da ortada.

İşte Savaşçı dizisinin 29 Mayıs Cumartesi akşamı yayınlanacak olan 107. bölüm fragmanı: