Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisinin başarısını, bu sefer Çöp Adam dizisi kopyalıyor!

Masumlar Apartmanı dizisinin başarısını, bu sefer Çöp Adam dizisi kopyalıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Masumlar Apartmanı dizisi de Çöp Adam da bir Gülseren Budayıcıoğlu hikayesinden uyarlanan yapımlar… Yani yazarı aynı ve hikayelerin temel çıkış noktası da birbirine benzerlik taşıyor. TRT1 ekranında Masumlar Apartmanı dizisi 2 sezon sürdü ve ilk sezonda muhteşem reytingler ile büyük başarılar geldi. İkinci sezonun sonlarına doğru dizi izleyici kaybı yaşamış olsa bile, çok başarılı bir proje olarak dizi tarihine adını yazdırdı.

Şimdi de Masumlar Apartmanı dizisinin açtığı yoldan Çöp Adam dizisi ilerliyor. Peki iki dizi arasındaki benzerlik ne? Hikayelerin çıkış noktası aynı yazar ve bir de çocukluk travmalarının yıllar sonra neye dönüştüğü gerçeği ortak nokta.

Yani Masumlar Apartmanı dizisiyle elde edilen büyük başarı Çöp Adam dizisiyle kopyalanmaya çalışılıyor. Ezgi Mola’nın canlandırdığı Safiye karakteri, annesi ile küçüklüğünde yaşadığı travmaların etkisiyle hayatı kendisine zindan etmişti. Bu küçüklük travmaları diğer karakterlerde de vardı ve Masumlar Apartmanı dizisi de bu travmaların gücü sayesinde milyonları etkiledi.

Çöp Adam dizisinde de Tamer karakterinin çocukluk travmalarının etkilerini izliyorsunuz. Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Tamer’in çocukluğundan gelen bu travmalar, Ezgi Mola’nın canlandırdığı Safiye karakteri ile ortak nokta.

Sonuç olarak her iki dizinin de başrol karakterleri çocukluk travmalarını yıllar sonra farklı sorunlara dönüşmesi ile dikkat çekiyor. Bu da toplumsal anlamda ortak bir mesaj olarak öne çıkıyor.

“Çocukluk travmaları insanların bir şeyi neden yaptığını açıklamak için başvurulması gereken en önemli olgulardan birisidir.”

İşte bu sözün ağırlığını önce Masumlar Apartmanı dizisinde gördük, şimdi de Çöp Adam ile birlikte benzer bir hikaye matematiği ile yeniden izlemekteyiz.

Masumlar Apartmanı dizisinin devamı olarak değil ama, benzeri olarak Çöp Adam dizisini görebilirsiniz.

Her ikisinin de çıkış noktası olan çocukluk travması, Türk dizi tarihinde yeni bir tür ve bu yeni türe izleyicilerin ilgisinin de yoğun olduğunu gözlemliyoruz.