Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı hedefi, Yürek Çıkmazı dizisi için erişilmesi mümkün olmayan bir çıta!

Masumlar Apartmanı hedefi, Yürek Çıkmazı dizisi için erişilmesi mümkün olmayan bir çıta!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Salı rekabetinde son iki sezonda Masumlar Apartmanı dizisiyle müthiş bir başarı kazanan TRT1’in yeni sezonda da bunu sürdürmek istemesi anlaşılır bir şey. Ancak Masumlar Apartmanı gibi milyonları etkileyecek bir dram dizisi oluşturmak hiç de kolay bir iş değil.

Yürek Çıkmazı isimli yeni dizisiyle 1 Kasım Salı akşamı dizi hayranlarının karşısına çıkan TRT1’in, Masumlar Apartmanı başarısını tekrarlama hedefinin pek de gerçekçi olmadığı, ilk bölüm reyting sonuçları ile kendisini gösterdi.

Atike Hınçlıer’in aynı isimli romanından uyarlanan Yürek Çıkmazı dizisi hem güçlü bir hikaye hem de iyi oyunculardan kurulu bir proje. Ancak salı akşamları reyting rekabetinde atv’deki Ben Bu Cihana Sığmazam ile Kanal D’deki Üç Kız Kardeş dizilerinin muhteşem performansları, Yürek Çıkmazı’nın fazlasıyla zorlayacaktır.

TRT1’in diziyi diğer iki güçlü rakipten daha geç bir zamanda ortaya çıkartması ile birlikte dizi hayranlarında oluşan alışkanlığı değiştirmek hiç de kolay olmayacaktır.

Masumlar Apartmanı hedefi, Yürek Çıkmazı dizisi için erişilmesi mümkün olmayan bir çıta! 7

Yürek Çıkmazı dizisi ilk bölüm reytingleri ile ortalama oranlar elde ederken, ne Üç Kız Kardeş ne ne de Ben Bu Cihana Sığmazam dizilerine yaklaşabilecekmiş gibi bir izlenim vermedi.

TRT1 için Masumlar Apartmanı dizisini izleyenleri bu sefer de Yürek Çıkmazı’na kazandırma hedefinin çok da gerçekçi olmadığı, ilk bölüm reytinglerinin beklentilerin altında kalması ile görülmüş oldu.

Yürek Çıkmazı, önümüzdeki haftalarda yükselme potansiyeli olan bir yapım. Ancak yeni dizi, iki etkili dizinin karşısında yayına geç başlamış olmanın bir dezavantajını yaşayacak.

Alp Navruz ve İrem Helvacıoğlu’nun yeni dizinin başrolünde yer almaları önemli bir avantaj. Ayrıca Mesut Akusta ve Ayça Bingöl gibi karakter yaratma ustası iki ismin de yer alması diziye büyük güç katıyor.

Ancak rakip dizilerin de çok etkili isimlerden kurulduğunu, çok iyi hikayeleri bulunduğunu ve milyonlarca izleyici de alışkanlık oluşturmakta olduklarını da görmek gerekiyor.

İşte bu gerçeklere bakınca Yürek Çıkmazı dizisi yoluna iyi reytinglerle devam edebilse bile, Masumlar Apartmanı etkisini yaratmasının pek de mümkün olmadığı anlaşılıyor.