Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı’nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi!

Masumlar Apartmanı’nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisine yeni katılan Ceylan karakteri, ilk bölümde izleyiciden pek puan alamamıştı. Bir süredir dizide ismi anılan ve sonunda çıkıp gelen Ceylan’a Aslıhan Gürbüz hayat veriyor.

Dizinin geçtiğimiz bölümlerinde Han’ın önüne Ceylan’ın sergisi ile ilgili afişler düşmüş, çöp topladığı yerde bolca bulunan afişlerle birlikte Ceylan’ın Han’ı takip ettiği anlaşılmıştı.

Başlangıçta tıpkı Han gibi garip ve gizemli bir kişi gibi yansıtıldı Ceylan. Hatta sergisinin olduğu gün Han ile karşılaşmalarında da izleyiciden beklenmeyen eleştiriler geldi ve Ceylan’ı diziye pek yakıştıramadıklarını dile getirenler oldu.

Kimsenin kafasında tam olarak oturmayan bir karakterdi Ceylan. İnci’nin ölümünü kabullenememişken çıkıp gelen Ceylan, herkesin sinirine dokunmuştu. Han’ın içinde hala Ceylan’a karşı derin hisler beslemesi karşısında da “İnci’yi gerçekten sevmemiş” dedirtti.

Masumlar Apartmanı'nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi! 10

Fakat bu hafta yayınlanan 49. bölümde Ceylan tüm ön yargıları yıkan bir giriş yaptı. Safiye ile karşılıklı konuşmaları sonrasında Ceylan karakteri hikayeye daha düzgün bir şekilde oturtuldu ve boşluklar dolduruldu adeta!

Zira Ceylan, öyle bir şekilde anılıyordu ki kimi zaman Han’ın tuhaf hallerinden bile daha garip bir kişilik bunalımı algısı yaratılıyordu. Fakat Ceylan’ın Han’a ne kadar aşık olduğu, onunla olabilmek için eve girdiği ve Safiye ile nasıl bir mücadele verdiği, ne kadar çok acı çektiği ortaya çıktı.

Son yayınlanan bölümde Safiye ve Ceylan arasında geçen konuşma, aslında durumun bambaşka olduğunun da bir göstergesiydi… Ailenin Ceylan’a çektirdiklerini anlattığı sahne, herkesin boğazını düğümledi.

Ceylan yaşadıklarını şu cümlelerle ifade ederken, ekran başındaki milyonlar da muhtemelen İnci’ye de yaşatılan ama onun hiç bir zaman bu kadar net bir şekilde ifade edemediklerini gördü: “Oradan bakınca hiç bir şey olmamış gibi mi gözüküyor? Birinin yarası daha fazla kanadıysa, o kan bana ait, sen de biliyorsun bunu. Burnumdan getirdiniz, di mi? İnkar edemezsiniz. Burnumdan getirdiniz. Senelerim gitti ziyan oldu. Bak hala kendime gelemedim. Her türlü manyaklığı siz yaptınız. Bu sizin hakkınızmış gibi davrandınız, üstüne üstlük beni suçladınız ve ben b ir noktadan sonra kendi kendimi suçlar gibi suçladım kendimi. Kendimi öyle bir ceza evine hapsettim ki? Ben orada senden de Han’dan da daha kötü bir durumdaydım. Çünkü ben orada sizin gibi değildim. Ben orada yapayalnızdım!”

Safiye bile yaptıklarından utanmış, Ceylan’a ne çok acı çektirdiklerini farketmişti. Kimsenin Safiye’ye nasıl yaklaşacağını bilmediği anlarda bile Ceylan, sakinlikle olayı yatıştırırken, aileyi ne kadar iyi tanıdığı ve nasıl uyum sağladığı da izleyicinin onunla ilgili düşünce duygularını değiştirmesine neden oldu.

Han’ın geçmişte kendisini terkettiği için büyük bir öfke duyduğu Ceylan’ın aslında asıl acı çeken taraf olduğu da ortaya çıktı. Ceylan, çelikten yelek giymiş olarak tarif ettiği Han için “Sen bile üzülebiliyorsun. Ama o sevdiğim ne varsa karısıyla birlikte gömmüş hepsini. O kadar öfkeli, o kadar hırslı, o kadar hınçlı, o kadar zalim ki” diyerek Han’ı şikayet etti.

Safiye ise Han’ı terkettiği için Ceylan’a kızarken, aralarındaki buzları eritmek istediğini de söyledi. Bu arada Safiye hasta olduğu için ona bakmaya gelen Ceylan, onun ruhunu çok iyi okuduğunu, tüm hassasiyetlerine karşı sabrını, şefkatini göstererek izleyicinin de kalbini kazandı.

İzleyici, önceki haftalarda pek de benimsemediği Ceylan’a 49. bölümde Safiye ile olan sahneleri ve flashback sahneleriyle geçmişte yaşananların öğrenilmesi sonrasında adeta sahip çıktı. Ceylan’ı bağrına bastığı görülen izleyici, artık onu daha iyi anlıyor. Senaristler, duygu dolu bir manevra ile Ceylan’ın izleyenler tarafından benimsenmesini de sağlamış oldu.

İşte gelen yorumlardan bazıları…

Masumlar Apartmanı'nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi! 11

Masumlar Apartmanı'nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi! 12

Masumlar Apartmanı'nda Ceylan öyle bir ters köşe yaptı ki herkesin boğazı düğümlendi! 13