Ana sayfa Güncel Haberler Mayaların Kayıp Hazineleri National Geographic Ekranlarında

Mayaların Kayıp Hazineleri National Geographic Ekranlarında

tarafından ker_def

National Geographic kaşifi Albert Lin, hazine haritasının yeni yüksek teknoloji ile ortaya çıkardığı tarihi kalıntıları keşfetmek için yolculuğa başlıyor. Albert Lin’in Guatemala ormanlarına doğru çıktığı yolculuğu anlatan “Mayaların Kayıp Hazineleri”, ilk bölümü ile 8 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00’de National Geographic’te.

İnsanlık tarihinin en çok merak edilen uygarlıklarından biri olan eski Maya Uygarlığı ile ilgili cevaplanmamış sorular National Geographic kaşifi Albert Lin’in Guatemala ormanlarına doğru çıktığı yolculukla cevap buluyor. Maya Uygarlığı’nın gizemini çözmeye çalışan uzmanlar yeni bir araştırma projesiyle tarihin karanlık sırlarını açığa çıkarmak için uğraşıyorlar.

Tarihin en gizemli uygarlığı sadece olağanüstü şehirler yaratmakla kalmayıp aynı zamanda yaşadıkları coğrafyada yemek ve su tedarik etmek için de yaşam alanlarını buna uygun olacak şekilde yönettiler.

Mayaların gizemli yolculuğunu ekrana taşıyan “Mayaların Kayıp Hazineleri” ilk bölümüyle 8 Mayıs Çarşamba günü saat 22.00’de National Geographic’te